Ruoka-apua tarvitsevien määrä lähes kaksinkertaistunut Nigeriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruoka-apua tarvitsevien määrä lähes kaksinkertaistunut Nigeriassa

Talouskriisi ja Boko Haramin väkivalta ovat ajaneet 4,5 miljoonaa ihmistä ruokakriisin partaalle.

Noin 4,5 miljoonaa ihmistä Koillis-Nigeriassa kärsii ruokapulasta ja tarvitsee ruoka-apua. Määrä on lähes kaksinkertaistunut sitten maaliskuun, varoittavat YK:n alainen Maailman ruokaohjelma (WFP) sekä muut avustusjärjestöt. Tilanne voi todellisuudessa olla vieläkin pahempi.

"Kaikki merkit viittaavat äärimmäisen vakavaan tilanteeseen. Kun sateet asettuvat, nälkäkausi syvenee ja useammille alueille saadaan humanitaarista apua, nälän ja tuhon koko laajuus todennäköisesti tulee päivänvaloon", sanoo WFP:n Länsi-Afrikan aluejohtaja Abdou Dieng.

Vakavassa ruokapulassa olevien ihmisten määrä on nelinkertaistunut yli miljoonaan. Osalla Bornon ja Yoben alueista ainakin 65 000 elää "nälänhätää muistuttavissa" olosuhteissa, WFP arvioi.

Ruokapulan taustalla on kapinallisryhmä Boko Haramin väkivalta, joka on ajanut Tšad-järven alueella useissa valtioissa ihmisiä kodeistaan ja vaikeuttanut näin elannon hankkimista. Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö arvioi tällä viikolla, että pelkästään Nigeriassa sisäisiä pakolaisia on yli 2,2 miljoonaa.

Osa ihmisistä ei ole voinut palata tuhoutuneisiin koteihinsa vaan on jäänyt kaupunkeihin, joissa he ovat riippuvaisia avusta ja joutuvat turvautumaan kerjäämiseen, velanottoon tai aterioiden vähentämiseen.

Ongelmia syventävät myös Nigerian talousvaikeudet, joiden taustalla on öljyn hinnan lasku. WFP arvioi aiemmin heinäkuussa, että talouskriisi on vaikuttanut ruokaturvaan konfliktialueilla ja jo valmiiksi ruokapulasta kärsivillä alueilla muun muassa nostamalla hintoja. Ensi kuussa ruokapulasta voi sen mukaan kärsiä jo 5,5 miljoonaa ihmistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia