Uutiset Reilu kauppa

Reilun kaupan tuotteiden myynti kasvoi taas

Reilun kahvin ja kukkien myynti on kasvanut reippaasti.
(Kuva: waɪ.tiː / Flickr.com / cc 2.0

Reilun kaupan tuotteiden myynti nousi Suomessa viime vuonna kolme prosenttia edellisvuodesta. Kukkien ja kahvin myynti kasvoi viisi prosenttia, kertoo Reilu kauppa ry.

Yhteensä suomalaiset käyttivät Reilun kaupan tuotteisiin viime vuonna 156,8 miljoonaa euroa. Yli puolet kulutuksesta tuli kodin ulkopuolelta, kahvin kulutuksesta 92 prosenttia, järjestö kertoo.

Kahvin ja kukkien lisäksi suurimmat tuoteryhmät olivat banaani ja viini sekä yhdistelmätuotteet, kuten jäätelö, joissa osa raaka-aineista on Reilun kaupan aineita.

Yhteensä Suomesta on järjestön mukaan saatavilla noin 1 760:tä Reilun kaupan tuotetta. Noin 60 prosentilla Suomessa myytävistä Reilun kaupan tuotteista on myös luomusertifiointi.

Reilun kaupan tuotteita tuodaan Suomeen ympäri maailmaa. Kukat ovat peräisin Keniasta ja Ecuadorista, kahvi muun muassa Hondurasista, Perusta, Tansaniasta ja Kolumbiasta.

kauppakuluttaminen Suomi Reilu kauppa ry

Lue myös

Reilu kauppa kasvoi maailmalla

Uusimpia Reilun kaupan tuotteita myyviä maita ovat Intia ja Kenia.

Tutkimus: Reilu kauppa ei aina hyödytä työläistä

Maataloustyöläiset ovat köyhiä Reilun kaupan piirissäkin, sanoo tavallisia ja reiluja tiloja vertaileva tutkimus. Reilu kauppa ry:n mukaan vertailu on monilta osin epäreilu, mutta sisältää myös arvokkaita huomioita.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pitää lennokkia kädessä väkijoukon edessä.

Lennokit ovat nouseva trendi myös kehitysmaissa – maailman suurin lennokkien testialue löytyy Malawista

Unicef testaa Malawissa, sopisivatko lennokit esimerkiksi mobiiliyhteyksien laajentamiseen tai koleran ehkäisyyn. Asiantuntijoiden mukaan lennokeissa piilee suuria mahdollisuuksia, vaikka ne eivät olekaan ihmelääke köyhyyteen.
Myanmarin ja YK:n liput parlamenttitalon edustalla

Myanmar vapauttaa tuhansia vankeja – monet poliittiset vangit jäivät telkien taakse

Myanmar lupasi uudenvuoden päivän kunniaksi vapauttaa yli 8 000 vankia, joista 36 poliittisia vankeja. Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että tärkeämpää olisi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
Ihmisiä laittomalla kaatopaikalla Argentiinassa

Roskien saartamassa Buenos Airesissa kiistellään jätteenpoltosta

Buenos Airesin kaupunki haluaisi kumota Argentiinan jätteenpolttokiellon selvitäkseen jäteongelmastaan. Vastustajat pelkäävät, että sen jälkeen kierrätyksen kehittäminen unohtuisi.
Ilman kasvoja kuvattuja lapsia rivissä koulutarvikkeet käsissään

Aseelliset ryhmät vapauttivat lapsisotilaita Etelä-Sudanissa

Yli 200 lasta pääsi tällä viikolla pois aseistettujen ryhmien riveistä. Tuhansien alaikäisten arvellaan yhä olevan taistelijoina.