Reilun kaupan standardit yksinkertaistuivat | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilun kaupan standardit yksinkertaistuivat

Muutoksen myötä standardit ovat helpompia käyttää ja lisäävät viljelijöiden päätösvaltaa.

Reilun kaupan kansainvälinen järjestö Fairtrade International on yksinkertaistanut Reilun kaupan standardejaan, uutisoi Reilun kaupan edistämisydistys. Muutoksen takana on globaali strategia, jonka tavoitteena on vahvistaa Reilun kaupan järjestelmää ja syventää sen vaikutusta kehitysmaiden viljelijöiden elämään.

Viljelijöiden pyynnöstä standardit on muutettu helpommin eri maiden olosuhteisiin mukautettaviksi. Muuttuneet standardit tukevat tuottajayhteisöiden kehitystä ja antavat niille enemmän päätösvaltaa kehityksensä suunnasta.

”Niiden avulla viljelijöiden on helpompi saavuttaa omat kehitystavoitteensa", kiteyttää Fairtrade Internationalin standardiyksikön johtaja Andreas Kratz.

Uusilla standardeilla on vaikutuksensa myös ympäristövaatimuksiin. Niiden myötä vähennetään pienviljelijöiden dokumenttien täyttämisvelvollisuutta ja lisätään koulutusta muun muassa vesien- ja maaperänsuojelussa, ympäristöä säästävässä tuholaistorjunnassa sekä turvallisessa torjunta-aineiden käytössä.

Suurtiloilla uudet ympäristövaatimukset keskittyvät työntekijöiden terveyden suojeluun, kuten torjunta-aineiden ja vaarallisten jätteiden aiheuttamiin terveysriskeihin.

Uudet standardit tulivat voimaan heinäkuun alussa ja ne koskevat pienviljelijäyhteisöjä ja sopimusviljelijöitä. Suurtilojen toimintaa sääteleviä säännöksiä ne eivät muuta muutoin kuin uusien ympäristökriteereiden kohdalla. Suurtiloja koskeville standardeille on kuitenkin tulossa oma uudistusprosessinsa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia