Uutiset Reilu kauppa

Reilu kauppa ennustaa kuudenneksen kasvua suklaakauppaan

Suuryrityksille tarjotaan porkkanaa helpomman Reilu kauppa -kriteeristön kautta.

Reilun kaupan kaakaon myynnin odotetaan kasvavan tänä vuonna jopa kuudenneksella, kun kahdeksan kansainvälistä suuryritystä on uuden yhteistyömallin kautta sitoutunut lisäämään reilun kaakaon käyttöä, kertoo Reilu kauppa -järjestö.

Mars, Rewe Group, Riegelein, Coop, Kambly, AEON, Lidl ja Kaufland ovat mukana uudessa yhteistyömallissa, jossa uuden tunnuksen saavissa tuotteissa vain yksi raaka-aineista on sertifioitu muiden ollessa sertifioimattomia.

Vastaavanlaiset yhteistyömallit on käynnistetty myös sokerille ja puuvillalle. Järjestö uskoo vaihtoehdon luovan yrityksille mahdollisuuksia kasvattaa reiluja raaka-ainehankintoja kokonaisuutena sekä tuovan merkittäviä lisätuloja viljelijöille.

"Uusi malli merkitsee kasvua Reilun kaupan myynnille. Se tuo lisää rahaa sijoitettavaksi jäsentilojemme tuottavuutta kasvattaviin koulutuksiin ja lisää näin heidän tulojaan. Uusi malli tuo myös lisärahaa sosiaalisiin ohjelmiin kuten juomaveden saannin parantamiseen ja koulujen rakentamiseen", Afrikan Reilun kaupan kaakaoverkoston puheenjohtaja Fortin Bley toteaa.

Järjestön mukaan perinteinen malli, jossa Reilun kaupan raaka-aineita on käytettävä aina kun niitä on saatavilla, säilyy edelleen pääasiallisena vaihtoehtona Reilua kauppaa käyville yrityksille.

Reilu kauppa kehitystyökauppayhtiöt Reilu kauppa ry

Lue myös

Reilu kauppa kasvoi maailmalla

Uusimpia Reilun kaupan tuotteita myyviä maita ovat Intia ja Kenia.

Tutkimus: Reilu kauppa ei aina hyödytä työläistä

Maataloustyöläiset ovat köyhiä Reilun kaupan piirissäkin, sanoo tavallisia ja reiluja tiloja vertaileva tutkimus. Reilu kauppa ry:n mukaan vertailu on monilta osin epäreilu, mutta sisältää myös arvokkaita huomioita.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pitää lennokkia kädessä väkijoukon edessä.

Lennokit ovat nouseva trendi myös kehitysmaissa – maailman suurin lennokkien testialue löytyy Malawista

Unicef testaa Malawissa, sopisivatko lennokit esimerkiksi mobiiliyhteyksien laajentamiseen tai koleran ehkäisyyn. Asiantuntijoiden mukaan lennokeissa piilee suuria mahdollisuuksia, vaikka ne eivät olekaan ihmelääke köyhyyteen.
Myanmarin ja YK:n liput parlamenttitalon edustalla

Myanmar vapauttaa tuhansia vankeja – monet poliittiset vangit jäivät telkien taakse

Myanmar lupasi uudenvuoden päivän kunniaksi vapauttaa yli 8 000 vankia, joista 36 poliittisia vankeja. Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että tärkeämpää olisi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
Ihmisiä laittomalla kaatopaikalla Argentiinassa

Roskien saartamassa Buenos Airesissa kiistellään jätteenpoltosta

Buenos Airesin kaupunki haluaisi kumota Argentiinan jätteenpolttokiellon selvitäkseen jäteongelmastaan. Vastustajat pelkäävät, että sen jälkeen kierrätyksen kehittäminen unohtuisi.
Ilman kasvoja kuvattuja lapsia rivissä koulutarvikkeet käsissään

Aseelliset ryhmät vapauttivat lapsisotilaita Etelä-Sudanissa

Yli 200 lasta pääsi tällä viikolla pois aseistettujen ryhmien riveistä. Tuhansien alaikäisten arvellaan yhä olevan taistelijoina.