Potilaiden pelot vaikeuttavat Ebolan taltuttamista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Potilaiden pelot vaikeuttavat Ebolan taltuttamista

Jotkut perheet ovat piilottaneet potilaansa, kertoo Lääkärit ilman rajoja.

Länsi-Afrikassa leviävä Ebola-virus on tarttunut jo yli 400 ihmiseen Guineassa ja Sierra Leonessa. Viruksen leviämisessä oli tauko, mutta toukokuun lopulla tapauksia löytyi Guinean pääkaupungista Conakrysta.

Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan tautiin on kuollut Guineassa 215 ihmistä ja Sierra Leonessa kuusi. Liberiassa ei ole huhtikuun alun jälkeen löydetty enää uusia tapauksia.

Taudin leviämisen jatkuminen saattaa selittyä osin sillä, että osa potilaista ei ole halunnut mennä sairaalaan. Tautia on levittänyt myös ruumiiden kuljettaminen kaupungista toiseen, kertoo Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Uutistoimisto Reutersin mukaan perheet ovat myös piilotelleet sairastuneitaan, koska haluavat yrittää hoitaa heitä perinteisin menetelmin. Sierra Leonessa neljä potilasta on kadonnut sairaalasta, koska perheet pelkäsivät hoidon seurauksia.

Verenvuotokuumetta aiheuttava Ebola havaittiin Guineassa helmikuussa. Tautiin ei ole täsmähoitoa, ja kuolleisuus voi olla jopa 90 prosenttia.

Länsi-Afrikan viruksen arvellaan olevan samaa alkuperää Gabonissa, Kongon tasavallassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa riehuneen viruksen kanssa. Tutkijoiden mukaan alkuperän tarkka selvittäminen auttaisi taudin ehkäisemisessä tulevaisuudessa.

Tautiin on suunnitteilla myös lääke ja rokote, mutta niitä ei saada vielä hetkeen käyttöön, kertoo tutkija Derek Gatherer uutispalvelu SciDevNetissä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia