Pelastakaa Lapsilta siirtolaisten pelastusalus Välimerelle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pelastakaa Lapsilta siirtolaisten pelastusalus Välimerelle

Järjestö pyrkii pelastamaan siirtolaisia ja pakolaisia, joita on tänä vuonna hukkunut lähes 20 prosenttia viime vuotta enemmän.

Kansainvälinen lasten oikeuksien järjestö Pelastakaa Lapset aikoo aloittaa uuden siirtolaisten ja pakolaisten pelastusoperaation Välimerellä. Järjestö aikoo lähettää vesille syyskuusta alkaen oman aluksensa, jonka tarkoituksena on etsiä ja pelastaa Eurooppaan saapuvia siirtolaisia ja pakolaisia.

"Lähdemme merelle, koska uskomme, että viranomaisten ja avustusjärjestöjen merkittävästä työstä huolimatta operaatiomme antaa arvokkaan lisän operaatioihin, joiden tarkoituksena on pelastaa ihmishenkiä", kertoo järjestön väliaikainen toimitusjohtaja Tanya Steele.

Eurooppaan oli Välimeren kautta saapunut viime sunnuntaihin mennessä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön IOM:n mukaan lähes 270 000 ihmistä. Pääosa heistä on saapunut Italiaan ja Kreikkaan. Vaikka määrä on hieman vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, kuolleiden määrä on noussut lähes 20 prosenttia yli 3 100:aan.

Pelastakaa Lapset on erityisen huolissaan Italiaan saapuvista alaikäisistä, joiden määrä on tänä vuonna kasvanut yli 15 000:een. Heistä ilman vanhempiaan saapuu noin 90 prosenttia, kaksi kertaa enemmän kuin viime vuonna. Tarkoituksena on tunnistaa heidän tarpeensa jo heidän päästessään laivaan, järjestö kertoo.

Pelastakaa Lasten aluksen on määrä pystyä pelastamaan kerrallaan noin 300 ihmistä. Sen mukana on kaksi kumivenettä, ja henkilökuntaan kuuluu muun muassa terveydenhuollon ja lastensuojelun ammattilaisia. Aluksen lähettämisestä pelastusoperaatioihin vastaa Italian rannikkovartiosto, joka tällä hetkellä koordinoi Välimeren pelastusoperaatioita.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia