Palestiinalaispakolaisten koulutus vaarassa rahapulan takia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Palestiinalaispakolaisten koulutus vaarassa rahapulan takia

YK:n palestiinalaispakolaisten auttamisjärjestö tarvitsee lähes 93 miljoonaa euroa elokuun puoliväliin mennessä.

YK:n palestiinalaispakolaisten auttamisjärjestö UNRWA varoittaa, että ellei se saa lisärahoitusta, puolen miljoonan pakolaisen kouluvuoden aloitus viivästyy.

"Mikään ei ole näille lapsille tärkeämpää heidän arvokkuutensa ja identiteettinsä kannalta kuin heidän saamansa koulutus. Me yksinkertaisesti emme saa pettää heitä", sanoo UNRWA:n johtaja Pierre Krähenbühl järjestön tiedotteessa.

UNRWA tarvitsee hänen mukaansa 101 miljoonaa dollaria eli noin 93 miljoonaa euroa 700 koulun ja kahdeksan ammattioppilaitoksen toimintaa varten.

UNRWA:n rahoitus tulee lähes täysin vapaaehtoisista lähteistä, ja viime vuosina esimerkiksi Gazan ja Syyrian pakolaistilanteen paheneminen on verottanut sen varoja. Se sanoo raportissaan pystyvänsä tällä hetkellä juuri ja juuri jatkamaan elintärkeitä palveluita, kuten ylläpitämään terveydenhuoltoa, vuoden loppuun asti.

Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon on vedonnut avunantajiin, jotta rahoitusta saataisiin lisää. Jordaniassa puolestaan pakolaiset, opettajat ja UNRWA:n työntekijät protestoivat tällä viikolla järjestön päämajassa, kertoo uutiskanava Al-Jazeera.

UNRWA perustettiin alun perin tilapäiseksi järjestöksi vuonna 1949 auttamaan palestiinalaispakolaisia. Sen vastuulla ovat tällä hetkellä noin viiden miljoonan palestiinalaispakolaisen palvelut leireillä Jordaniassa, Libanonissa, Syyriassa, Gazassa ja miehitetyllä Länsirannalla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia