Norsunluurannikolla koleraa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Norsunluurannikolla koleraa

Norsunluurannikon talouspääkaupungissa Abidjassa on vahvistettu kymmenen koleratapausta.

Väkivaltaisuuksien runtelemassa Norsunluurannikon talouspääkaupungissa Abidjassa on vahvistettu kymmenen koleratapausta. Epidemian laajenemisen riski on suuri, sillä viime vuoden marraskuun presidentinvaaleista alkaneen valtataistelun vuoksi maa oli pitkään sekasortoisessa tilassa.

UNICEF on toimittanut Norsunluurannikolle lääkkeitä tuhannen kolerapotilaan hoitoon sekä saippuaa, klooria ja vedenpuhdistustarvikkeita 400 000 ihmisen tarpeisiin. Yhteistyössä hallituksen sekä muiden järjestöjen kanssa UNICEF pyrkii varmistamaan puhtaan juomaveden saannin 250 000 ihmiselle.

"Puhtaan veden saatavuus on varmistettava kaikkialla maassa, jotta epidemia vältettäisiin. Tilannetta hankaloittaa sadekausi. Eniten tauti uhkaa naisia ja lapsia", UNICEFin Norsunluurannikon toimiston johtaja Hervé Ludovic de Lys painottaa.

Norsunluurannikon levottomuudet alkoivat marraskuussa 2010 pidettyjen presidentinvaalien jälkeen, kun vaalit hävinnyt presidentti Laurent Gbagbo ei tunnustanut Alassane Ouattaraa voittajaksi, eikä suostunut luopumaan vallasta ennen kuin hänet pidätettiin huhtikuun alussa. Ouattaran ja Gbagbon tukijoukkojen väliset taistelut vaativat yli tuhannen ihmisen hengen. Väkivaltaisuudet ovat rauhoittuneet viime viikkojen aikana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia