Nicaragua veljeilee Venäjän kanssa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nicaragua veljeilee Venäjän kanssa

Nicaraguan päätös ostaa Venäjältä useita MiG-29-hävittäjiä hämmästyttää kotona ja naapurustossa.

(IPS) -- Nicaraguan päätös ostaa Venäjältä useita MiG-29-hävittäjiä hämmästyttää kotona ja naapurustossa.

Nicaragua on läntisen pallonpuoliskon köyhin maa Haitin jälkeen. Maailmanpankin tuorein tilasto vuodelta 2009 kertoo, että Nicaraguan reilusta kuudesta miljoonasta asukkaasta yli 40 prosenttia on köyhiä

Arvostelijoiden mukaan maan pitäisi käyttää rahat koulutukseen ja terveydenhoitoon eikä 29 miljoonaa dollaria maksaviin hävittäjiin.

Nicaraguan asevoimien komentaja kenraali Adolfo Zepeda sanoo, että hävittäjät tarvitaan huumekaupan vastaiseen taisteluun. Suunnitteilla on myös tykkiveneiden hankinta.

Riippumattoman strategisen tutkimuslaitoksen johtaja Elvira Cuadra ihmettelee, millainen strategia Nicaragualla on huumeiden vastaiseen taisteluun. Hänen mukaansa maan vasemmistopresidentti Daniel Ortega pelaa pikemminkin kansainvälistä peliä Venäjän hyväksi ja Yhdysvaltoja vastaan.

Nicaragua on antanut tukensa Venäjän politiikalle Ukrainassa ja Krimillä. Vastineeksi se on saanut avokätistä apua ja lainoja. Venäjä lukee nyt Nicaraguan tärkeimpien sotilaallisten liittolaistensa joukkoon Latinalaisessa Amerikassa Venezuelan ja Kuuban ohella.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia