Uutiset Nepalin kehitys

Nepalin jälleenrakennus ontuu

Maan jälleenrakennus on ollut hidasta huonon hallinnon ja monsuunikauden vuoksi. Hallitus ei ole onnistunut vieläkään käyttämään maalle myönnettyjä avustusrahoja.
(Kuva: Edward Dalmulder / cc 2.0)

Nepalin tuhoisista maanjäristyksistä on kulunut jo neljä kuukautta, mutta maan hallitus ei ole vieläkään onnistunut käyttämään jälleenrakentamiseen suunnattuja avustusrahoja.

Useat valtiot ja kansalaisjärjestöt myönsivät kaksi kuukautta sitten Nepalille 3,6 miljardia euroa avustustöihin.

"Myönnän, että hallituksen reaktio on ollut hidas", sanoo maan jälleenrakennusviraston päällikkö Govind Raj Pokharel.

Phokarelin mukaan viive johtuu siitä, että ministeriöiden käsittelyajat ovat venyneet, mutta myös monsuunikausi on hankaloittanut työtä. Hallitusta on kritisoitu huonosta hallinnosta, byrokratriasta ja koordinoinnin puutteesta, jonka vuoksi apua ei ole saatu kanavoitua tehokkaasti.

Maanjäristyksessä kuoli noin 8900 ihmistä ja 600 000 rakennusta vaurioitui. Jälleenrakennus on monin paikoin vielä alkutekijöissä, eikä apu ole saavuttanut vieläkään kaikkia.  Arviolta 139 syrjäistä kylää vaikeakulkuisen vuoriston uumenissa on vieläkin vailla apua ja näin ollen noin 150 000 syrjäseudun ihmistä on vieläkin ilman hätäsuojaa ja ruoka-apua.

Monsuunikausi on vaikeuttanut työtä, sillä rankat sateet ovat huonontaneet jo entisestään vaikeakulkuisia teitä. Sateet saattavat aiheuttaa myös laajoja maanvyörymiä, jolloin avun toimittaminen maateitse on mahdotonta.

"Ilmateitse vietävä apu on näin ollen ratkaisevan tärkeää, jotta avustustöitä voidaan jatkaa", kommentoi humanitaarisen avun koordinaattori Jamie McGoldrick.

YK:n humanitaarinen ilma-apu (UNHAS) raportoi kuitenkin vastikään, että sen rahoitus uhkaa loppua.

Nepalin kehitys avustustyöYK Nepal

Lue myös

Peltihökkeli Nepalissa asukkaineen

Nepalista virtaa työvoimaa ulkomaille – nuorenparin yhteiselämä voi koittaa vasta nelikymppisenä

Nepal on maailman maista riippuvaisin ulkomailla asuvien kansalaistensa rahalähetyksistä. Vuoden 2015 maanjäristyksen jälkeen yhä useampi tahtoo siirtotyöläiseksi.
Joukko naisia koulutuksessa Nepalissa

Nepal kriminalisoi naisten eristämisen kuukautisten ajaksi

Länsi-Nepalissa naisia on kielloista huolimatta pakotettu elämään huterissa majoissa kuukautisten ajan. Pian siitä voi saada vankeusrangaistuksen tai sakon.
Budhhalaisen temppelin huippu Katmandussa

Nepalin sisällissodan uhrien aika on pysähtynyt

Monet sisällissodan uhrit haluavat oikeutta ja suurempia korvauksia kokemistaan vääryyksistä. Poliitikot haluaisivat jo unohtaa sodan kauhut.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Mies pitää lennokkia kädessä väkijoukon edessä.

Lennokit ovat nouseva trendi myös kehitysmaissa – maailman suurin lennokkien testialue löytyy Malawista

Unicef testaa Malawissa, sopisivatko lennokit esimerkiksi mobiiliyhteyksien laajentamiseen tai koleran ehkäisyyn. Asiantuntijoiden mukaan lennokeissa piilee suuria mahdollisuuksia, vaikka ne eivät olekaan ihmelääke köyhyyteen.
Myanmarin ja YK:n liput parlamenttitalon edustalla

Myanmar vapauttaa tuhansia vankeja – monet poliittiset vangit jäivät telkien taakse

Myanmar lupasi uudenvuoden päivän kunniaksi vapauttaa yli 8 000 vankia, joista 36 poliittisia vankeja. Ihmisoikeusjärjestöt muistuttavat, että tärkeämpää olisi uudistaa maan poliittista järjestelmää.
Ihmisiä laittomalla kaatopaikalla Argentiinassa

Roskien saartamassa Buenos Airesissa kiistellään jätteenpoltosta

Buenos Airesin kaupunki haluaisi kumota Argentiinan jätteenpolttokiellon selvitäkseen jäteongelmastaan. Vastustajat pelkäävät, että sen jälkeen kierrätyksen kehittäminen unohtuisi.
Ilman kasvoja kuvattuja lapsia rivissä koulutarvikkeet käsissään

Aseelliset ryhmät vapauttivat lapsisotilaita Etelä-Sudanissa

Yli 200 lasta pääsi tällä viikolla pois aseistettujen ryhmien riveistä. Tuhansien alaikäisten arvellaan yhä olevan taistelijoina.