Nälkä ja ylipaino piinaavat Latinalaista Amerikkaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nälkä ja ylipaino piinaavat Latinalaista Amerikkaa

Nälkäisten määrä on kasvanut Latinalaisessa Amerikassa, mutta samalla ruokatrendien muutokset ovat kääntäneet myös ylipainon kasvuun, kertoo YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö.

Käsi, jolla siemeniä

Latinalaisessa Amerikassa nälkäisten määrä on kasvanut. Kuva: Ben White / CAFOD Photo Library / CC BY-NC-ND 2.0.

Nälkäisten määrä on kasvanut Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla vuosien edistyksen jälkeen, kertovat YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö FAO sekä alueen terveysjärjestö PAHO.

Järjestöjen tuoreen raportin mukaan viime vuonna 42,5 miljoonaa alueen ihmistä ei saanut tarpeeksi ruokaa. Osuus on 6 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Nälkäisten määrä on yhä pieni verrattuna muihin kehittyviin alueisiin, mutta tilanne voi pahentua, asiantuntijat varoittavat.

”Olemme enossa huonoon suuntaan. Alue on ottanut merkittäviä askelia taaksepäin taistelussa, jonka se oli jo voittamassa”, sanoo FAO:n alue-edustaja Julio Berdegué tiedotteessa.

Samaan aikaan lisääntynyt käsitellyn ruuan kulutus on lisännyt alueella ylipainoa ja ei-tarttuvia tauteja. Esimerkiksi Etelä-Amerikassa jo 7,5 prosenttia alle 5-vuotiaista on ylipainoisia.

”Nykyisin on helppo löytää koteja, joissa on aliravittu lapsi ja ylipainoinen äiti tai kroonisesti aliravittu ja ylipainoinen lapsi”, sanoo PAHOn johtaja Carissa F. Etienne.

Alueella on viime vuosikymmeninä tehty FAO:n ja PAHO:n mukaan hyvää työtä nälän poistamiseksi. Nyt niiden on ryhdyttävä uusiin toimiin ja puututtava etenkin kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien tilanteeseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia