Naisille ja tytöille halutaan lisää hyötyjä innovaatioista ja teknologiasta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Naisille ja tytöille halutaan lisää hyötyjä innovaatioista ja teknologiasta

”Innovaatioilla ja teknologialla on ennennäkemättömät mahdollisuudet tavoittaa ne, jotka jäävät herkimmin paitsi edistyksen hyödyistä”, sanoo UN Womenin johtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka.

Tyttöjä tietokoneella

Naiset käyttävät nettiä harvemmin kuin miehet. UN Women haluaa siihen muutoksen. Kuva: Eric Bridiers / U.S. Mission Geneva / CC BY-ND 2.0.

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women sekä sen kumppanit ovat muodostaneet uuden yhteenliittymän, jonka tavoitteena on, että teknologia ja innovaatiot hyödyttäisivät enemmän naisia ja tyttöjä.

Mukana on on 22 kumppania, jotka edustavat yksityistä sektoria, kansalaisjärjestöjä sekä akateemisia instituutioita.

”Innovaatioilla ja teknologialla on ennennäkemättömät mahdollisuudet tavoittaa ne, jotka jäävät herkimmin paitsi edistyksen hyödyistä. Ne voivat vapauttaa naiset eristyksistä ja luoda heidän innovatiivisille ideoilleen ja tuotteilleen markkinat. Tämä on tärkeä etu tasa-arvon ja naisten voimaannuttamisen kannalta, mutta se tuo myös laajempia hyötyjä yhteiskunnalle”, sanoo UN Womenin johtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka tiedotteessa.

Kaksi vuotta toimivan yhteenliittymän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta erityisesti sellaisista teknologisista innovaatioista, jotka tyydyttävät naisten ja tyttöjen tarpeita. Tavoitteena on myös tunnistaa, mitä esteitä on olemassa naisten ja tyttöjen etenemiselle innovaatio- ja teknologia-alalla sekä yrittäjyydessä, ja puuttua niihin.

Esimerkiksi YK:n televiestintäjärjestö ITU:n mukaan nettiä käyttävien naisten osuus on maailmanlaajuisesti 12 prosenttia alhaisempi kuin miesten. UN Womenin mukaan myös kännykänkäytössä on sukupuolikuilu. Sen sulkeminen lisäisi naisten mahdollisuuksia saada esimerkiksi terveys-, rahoitus- ja koulutuspalveluita sekä loisi myös kännykkäteollisuudelle suuremmat markkinat.

Global Innovation Coalition for Changeksi nimetty liittouma julkistettiin viime viikolla New Yorkissa YK:n yleiskokouksen yhteydessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia