Myös Ugandassa valittiin vuoden pakolaisnainen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Myös Ugandassa valittiin vuoden pakolaisnainen

Pakolaisapu on palkinnut Halima Ali-Ainten omistautuneesta työstä muiden pakolaisten auttamiseksi.

Suomessa 15 kertaa vuoden pakolaisnaisen palkinnut Pakolaisapu on myöntänyt palkinnon ensimmäistä kertaa pitkäaikaisessa kohdemaassaan Ugandassa.

Palkinto myönnettiin somalialaissyntyiselle Halima Ali-Aintelle omistautuneesta työstä muiden pakolaisten auttamiseksi Nakivalen pakolaisasutusalueella.

"Samaan tapaan kuin Suomessa, myös Ugandassa palkinnolla halutaan nostaa suuren yleisön tietoisuutta pakolaiskysymyksistä", kertoo Tarja Saarela-Kaonga, järjestön Ugandan hankejohtaja.

"Toisaalta sillä annetaan muille pakolaisille esikuva, joka osoittaa että myös pakolaisnainen voi olla vahva ja toimia aktiivisesti yhteisönsä hyvinvoinnin edistämiseksi", hän sanoo.

Vuonna 2006 Somaliasta Ugandaan paennut Ali-Ainte toimii pakolaisasutusalueelle vapaaehtoisena tulkkina, johtaa kylänsä naiskomiteaa, neuvoo ja opastaa seksuaalista väkivaltaa kokeneita naisia sekä osallistuu kylän rauhankomitean työhön.

Valitsijaraatiin kuuluivat Suomen Pakolaisavun lisäksi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR ja Ugandan maahanmuuttoasioista vastaava ministeriö.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia