Miljoonat aasialaiset turvautuvat lahjuksiin saadakseen palveluita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Miljoonat aasialaiset turvautuvat lahjuksiin saadakseen palveluita

Yli neljännes ihmisistä 16:ssa Aasian ja Tyynenmeren alueen maassa on maksanut lahjuksen saadakseen julkisia palveluita, kertoo Transparency International.

Noin 900 miljoonaa ihmistä 16 Aasian maassa tai alueella on maksanut lahjuksen saadakseen julkisia palveluita, kertoo korruption vastainen järjestö Transparency International (TI).

Järjestö haastatteli yli 22 000:ta ihmistä, ja tulosten mukaan noin 28 prosenttia oli joutunut turvautumaan lahjontaan kyselyä edeltäneen vuoden aikana. Useimmin lahjusta pyytää poliisi.

Monien mielestä korruptio on viime vuosina lisääntynyt. Esimerkiksi Kiinassa maan viranomaisten korruption vastaisesta kampanjasta huolimatta lähes kolme neljäsosaa vastanneista sanoi, että korruptio on kasvanut. Indonesiassa osuus oli lähes kaksi kolmasosaa. Ylipäätään vastanneista vain viidennes sanoi korruption vähentyneen ja puolet piti hallituksensa korruption vastaista työtä huonoa.

"Hallitusten on tehtävä enemmän täyttääkseen korruption vastaiset sitoumuksensa. On aika lopettaa puhuminen ja toimia. Miljoonien ihmisten on pakko maksaa lahjuksia julkisista palveluista, ja köyhät ovat haavoittuvimpia", sanoo TI:n puheenjohtaja José Ugaz järjestön tiedotteessa.

Köyhimmistä vastanneista 38 prosenttia sanoi maksaneensa lahjuksen, mikä on suurin osuus tuloryhmittäin tarkasteltuna. 

Tärkein tapa taistella korruptiota vastaan on ihmisten mukaan kieltäytyminen sen maksamisesta. Viidennes kuitenkin sanoi tuntevansa itsensä voimattomaksi korruption vastaisessa taistelussa.

Tutkimus tehtiin heinäkuun 2015 ja tammikuun 2017 välillä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia