Malalasta YK:n nuorin rauhanlähettiläs | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Malalasta YK:n nuorin rauhanlähettiläs

19-vuotias Malala Yousafai on YK:n kaikkien aikojen nuorin rauhanlähettiläs. Hän lähetti puheessaan viestin myös Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille.

(IPS) -- Pakistanilainen Malala Yousafzai, 19, nimitettiin huhtikuussa kaikkien aikojen nuorimmaksi YK:n rauhanlähettilääksi. Päätöksen kunnianosoituksesta teki YK:n pääsihteeri António Guterres.

Guterresin mukaan Yousafzain persoona on noussut symboliksi "yhdelle maailman tärkeimmistä asioista, joka on koulutuksen turvaaminen kaikille."

Yousafzain kamppailu tyttöjen oikeudesta koulutukseen nousi maailman tietoisuuteen 2012, kun islamistisen Taleban-järjestön edustaja ampui häntä päähän Pakistanin Swatinlaaksossa. Hengenvaarallisesti loukkaantunut Yousafzai kiidätettiin Britanniaan leikkaukseen. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon 2014.

"Melkein kolme ja puoli vuotta sitten seisoin tällä korokkeella ja kerroin maailmalle, että koulutus on perustava ihmisoikeus, joka kuuluu jokaiselle tytölle", Yousafzai sanoi ottaessaan vastaan YK:n rauhanlähettilään arvon. Hän vakuutti olevansa edelleen samaa mieltä, sillä maailmassa noin 130 miljoonaa tyttöä ei käy koulua.

Yousafzai lähetti viestin myös Yhdysvaltain presidentille Donald Trumpille. "Olen muslimi ja ylpeä siitä. Katsokaa minua ja 1,6:ta miljardia muslimia, jotka elävät rauhassa ja uskovat rauhaan, sen sijaan että kiinnitätte huomionne muutamiin terroristeihin. He eivät ole me."

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia