Maanjäristys vaikuttanut yli puolen miljoonan ihmisen elämään Papua-Uudessa-Guineassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maanjäristys vaikuttanut yli puolen miljoonan ihmisen elämään Papua-Uudessa-Guineassa

Tuhojen täysi laajuus on vielä epäselvä, sillä monet yhteisöt elävät eristyksissä.

Vuoria ja pilviä Papua-Uudessa-Guineassa

Avunsaanti maanjäristyksen uhreille on hidasta Papua-Uudessa-Guineassa muun muassa vuoristoisuuden takia. Kuva: Moss / Flickr.com / CC BY-NC 2.0.

Noin 270 000 ihmisen arvioidaan tarvitsevan humanitaarista apua saarivaltio Papua-Uudessa-Guineassa, jossa tapahtui helmikuun lopulla voimakas maanjäristys. Tuhojen täysi laajuus on kuitenkin epäselvä, sillä etenkin monille syrjäisille ja vuoristoisille alueille on vaikea päästä.

7,5 magnitudin järistyksessä kuoli arvioiden mukaan jopa yli sata ihmistä. Alue on kärsinyt useista jälkijäristyksistä. Järistys aiheutti myös maanvyörymiä, tuhosi koteja ja infrastruktuuria.

YK ja avustusjärjestöt ovat aloittaneet avun jakamisen yhteistyössä maan hallituksen kanssa, mutta se on haastavaa, sillä järistys aiheutti vahinkoa myös teille, silloille ja lentokentille.

”Monille eniten kärsineistä alueista pääsee vain helikopterilla. Maanvyörymät ovat katkaisseet tiet ja puhelinlinjat ovat yhä alhaalla monilla alueilla. Tämä alue on äärimmäisen syrjäinen ja tulee olemaan erityisen vaikeaa saada avustustarvikkeita avun tarpeessa oleville”, sanoo avustusjärjestö CARE:n ohjelmajohtaja Anna Bryan tiedotteessa.

Papuan pääministeri arvioi viime viikolla uutistoimisto Reutersille, että tuhoja korjataan vuosia. Osaan maasta on julistettu hätätila.

YK:n ja maan katastrofiviranomaisten mukaan järistys on vaikuttanut jollakin tavalla yli 544 000 ihmiseen. Maassa on yhteensä vajaat seitsemän miljoonaa asukasta, joista suurin osa elää maaseudulla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia