Maailman suurin pakolaisleiri paisuu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailman suurin pakolaisleiri paisuu

Kymmenettuhannet pakolaiset jonottavat pääsyä Keniassa sijaitsevalle leirille, jolla on jo yli 350 000 ihmistä.

Noin 30 000 ihmistä on jumissa Koillis-Kenian erämaassa, koska maailman suurimpana pakolaisleirinä tunnetulle Dadaabin leirille ei mahdu enempää väkeä, raportoi avustusjärjestö Lääkärit ilman rajoja.

Järjestö vaatii nopeita parannuksia leireille tulevien ja siellä asuvien ihmisten palveluihin, sillä tällä hetkellä uudet tulijat eivät saa edes minimitason apua.

Kolmesta alaleiristä koostuvalla leirillä on yli 350 000 ihmistä, ja uusia ihmisiä pakenee alueelle jatkuvasti väkivaltaisuuksien piinaamasta Somaliasta. Leiriä ylläpitävän YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan tämän vuoden loppuun mennessä leirille on ahtautunut jopa yli 450 000 ihmistä.

Leirin julistettiin olevan täynnä jo vuonna 2008, ja nykyisin monet tulijat joutuvat etsimään tilaa leirien ulkopuolelta. Tällä hetkellä pääsyä leirille jonottavat ihmiset joutuvat odottamaan keskimäärin 12 päivää ruokaa ja keskimäärin 34 päivää ruuanlaittovälineiden saamista. Siihen asti heidän on pärjättävä omillaan kuumassa autiomaassa.

Lääkärit ilman rajoja on huolissaan leirien terveystilanteesta, sillä samalla kun yhä useampi ihminen ahtautuu leirille, palvelut heikkenevät. Esimerkiksi vessoja on yksi 25 - 30:tä ihmistä kohti ja vedestä on pulaa.

Leiriä on ollut määrä laajentaa, mutta toistaiseksi UNHCR:n ja Kenian hallituksen väliset neuvottelut rakennustöistä ovat jäissä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia