Maailman ruokaohjelma leikkaa pakolaisten ruoka-annoksia Keniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailman ruokaohjelma leikkaa pakolaisten ruoka-annoksia Keniassa

WFP tukee Keniassa 420 000:ta pakolaista. Rahapulan takia heille joudutaan antamaan vähemmän ruokaa kuin aiemmin.

Ihmisiä Dadaabin pakolaisleirillä Somaliassa

Dadaabia on pidetty maailman suurimpana pakolaisleirinä. Kuva: Anouk Delafortrie / EU Commission DG ECHO / CC BY-ND 2.0.

Maailman ruokaohjelma (WFP) aikoo leikata Keniassa tukemiensa pakolaisten ruoka-annoksia 30 prosenttia. Syynä on rahapula: järjestö kertoo tarvitsevansa 28,5 miljoonan dollarin, eli noin 24 miljoonan euron tuen, jotta se voisi jakaa ruokaa seuraavat puoli vuotta.

”Annosten leikkaaminen on viimeinen mahdollisuus, ja toivomme, että se on vain lyhytaikainen keino, sillä vetoamme kansainvälisen yhteisön apuun. Ruoka-avun äkillinen pysäyttäminen olisi tuhoisaa pakolaisille, sillä useimmat heistä nojaavat täysin WFP:hen aterioidensa saamiseksi”, sanoo järjestön maajohtaja Annalisa Conte tiedotteessa.

WFP tukee Kenian Kakuman ja Dadaabin pakolaisleireillä 420 000:ta ihmistä. Heille jaetaan viljaa, palkokasveja, kasviöljyä ja ravintein vahvistettua jauhoa. Lisäksi annetaan kännyköiden kautta käteistä, jonka avulla ihmiset voivat ostaa itse ruokaa paikallisilta kauppiailta.

Rahapulan vuoksi ruoka-annoksia aiotaan pienentää niin, että ihmiset saavat enää 70 prosenttia päivän tarpeesta. Käteissiirrot pysyvät toistaiseksi ennallaan. Lisäksi vahvistettua jauhoa annetaan vain raskaana oleville sekä imettäville naisille, mikä voi lisätä pakolaisten aliravitsemusta, järjestö varoittaa.

Kenian pakolaisleireillä elää muun muassa Somaliasta ja Etelä-Sudanista tulleita pakolaisia. Kenia on uhannut sulkea leirit mutta toistaiseksi jättänyt sen tekemättä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia