Lähetysseuralta kirjakokoelma Namibian yliopistolle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähetysseuralta kirjakokoelma Namibian yliopistolle

Ambomaan seurakuntalehtiä ja muuta lähetystyöntekijöiden keräämää kirjallisuutta luovutettiin Namibian yliopistolle.

Suomen Lähestysseura on lahjoittanut Namibian yliopistolle arkistossaan olevan kokoelman harvinaista historiallista kirjallista materiaalia ja kirjallisuutta.

"Tämä on arvokas lahja yhteisölle, jonka historiaa ei ole paljon dokumentoitu", totesi Namibian yliopiston ylikirjastonhoitaja Ellen Namhila vastaanottaessaan Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtajalta Seppo Rissaselta Namibia-kokoelman viime viikolla Helsingissä.

Kokoelmaan sisältyy Ambomaan seurakuntalehtiä vuodesta 1907 eteenpäin, sekä muuta lähetystyöntekijöiden Ambomaalta keräämää kirjallisuutta, jota Namibiasta ei enää löydy. Luovutuksen myötä Namibiaan palautuu olennainen osa sen historiaa, Lähetysseura sanoo.

"Yliopisto on juuri oikea paikka tällaiselle kirjallisuudelle, sillä siellä se on laajasti opiskelijoiden ja tutkijoiden käytössä", Namhila toteaa.

Namibia-kokoelman luovutus liittyy Helsingin, Tampereen ja Namibian yliopistojen kirjastojen yhteistyöhankkeeseen, jonka tavoitteena on vahvistaa Namibian yliopiston akateemista tasoa, osaamista ja yhteyksiä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia