Lähetysseura panostaa tasa-arvoon kehitysyhteistyössä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähetysseura panostaa tasa-arvoon kehitysyhteistyössä

Naisten oikeuksien edistäminen lisää vaurautta, sanoo Suomen Lähetysseura uudessa linjapaperissaan.

Syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten, etenkään naisten, asemaan ei kiinnitetä riittävästi huomiota, sanoo Suomen Lähetysseura.

Järjestön huhtikuussa hyväksyttävän ihmisoikeuslinjauksen mukaan vuosina 2010–2015 järjestön kehitysyhteistyössä etusijalla ovat sukupuolten välinen tasa-arvo työllisyydessä, maataloustuotannossa, omistus- ja perintöoikeuksissa sekä osallisuudessa.

"Naisviljelijät ja -yrittäjät kohtaavat epätasa-arvoisia käytäntöjä räikeimmin esimerkiksi maaomistajuuskysymyksissä ja tuotannon välineiden hankinnassa. He eivät saa luottoa, koska eivät omista kiinteää omaisuutta tai maata, jota antaa pantiksi. Näin ollen naisten yritystoiminta ei voi kasvaa ja edistää vaurastumista", kuvailee Lähetysseuran vaikuttamistyön päällikkö Kristiina Rintakoski.

Lähetysseura muistuttaa, että naisten taloudellinen ja poliittinen voimaantuminen voivat muuttaa maailmaa. Esimerkiksi Kaakkois-Aasiassa naisten ja tyttöjen koulutus, terveydentila ja työllisyys ovat parantuneet, mikä on luonut myös vaurautta ja nostanut ihmisiä köyhyydestä.

Suomen Lähetysseura on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon virallinen lähetysjärjestö, joka tekee myös kehitysyhteistyötä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia