Lähes puoli miljoonaa lasta piiritetyillä alueilla Syyriassa – "näin ei voi elää" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähes puoli miljoonaa lasta piiritetyillä alueilla Syyriassa – "näin ei voi elää"

Piiritetyillä alueilla elävien lasten määrä on kaksinkertaistunut alle vuodessa. Lapsille tuo helpotusta maanalainen huvipuisto, kertoo Unicef.

Syyriassa piiritetyillä alueilla elävien lasten määrä on kaksinkertaistunut alle vuodessa. Lähes puoli miljoonaa lasta elää nyt 16 saarretulla alueella, eivätkä he saa juuri lainkaan yhtämittaista apua ja peruspalveluita, kertoo YK:n lastenrahasto Unicef.

"Elämästä on tullut päättymätöntä painajaista miljoonille ihmisille Syyriassa – etenkin sadoille tuhansille lapsille, jotka elävät piirritettyinä. Lapsia tapetaan ja he loukkaantuvat, he eivät uskalla mennä kouluun tai edes leikkiä ja joutuvat selviytymään pienellä ruualla ja lähes olemattomilla lääkkeillä. Näin ei voi elää – ja liian moni kuolee", sanoo Unicefin johtaja Anthony Lake järjestön tiedotteessa.

YK:n hätäapukoordinaattori Stephen O’Brien kertoi viime viikolla, että yhteensä runsaat 974 080 ihmistä elää piiritetyillä alueilla Syyriassa. Määrä on noussut vuoden takaisesta yli puolella miljoonalla.

"Hävetkäämme kaikki, ettemme ole toimineet itäisen Aleppon ja sen ihmisten tuhoamisen estämiseksi – emmekä myöskään suuressa osassa muuta Syyriaa", hän sanoi.

Unicefin mukaan jotkut yhteisöt eivät ole saaneet apua lähes kahteen vuoteen. Pelkästään itäisessä Aleppossa noin 100 000 lasta elää piiritettynä.

Lapset eivät voi leikkiä ja opiskella normaalisti väkivaltaisuuksien takia. Valonpilkahduksen tuo kuitenkin eräällä piiritetyllä alueella kuitenkin maanalainen huvipuisto, Unicef kertoo. Vapaaehtoisten rakentamassa huvipuistossa on muun muassa maailmanpyörä ja pallokenttä, ja sinne tulee 200 lasta päivittäin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia