Kreikkalaiset pessimistisin kansa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kreikkalaiset pessimistisin kansa

Erityisesti talouskriisistä kärsineet Euroopan maat suhtautuvat tulevaisuuten pessimistisesti, selviää Gallupin tekemästä kyselytutkimuksesta.

Talousvaikeuksien keskellä painivat kreikkalaiset suhtautuvat tulevaisuutensa edelleen pessimistisemmin kuin muut maailman kansat, selviää Gallupin tekemästä tutkimuksesta. Myös vuosi sitten ilmestyneen kyselytutkimuksen mukaan kreikkalaiset johtivat pessimismissä.

Tutkimuksen mukaan kreikkalaisista neljä kymmenestä näkee tulevaisuutensa huonompana kuin tämänhetkisen elämäntilanteen.

Myös muut talouskriisistä kärsivät Euroopan maat ovat pessimismitilaston kärjessä. Kreikkalaisten lisäksi erityisen pessimistisiä ovat tšekkiläiset ja slovenialaiset, joissa noin kolmannes ihmisistä uskoo tulevaisuuden olevan huonompi kuin tämänhetkinen tilanne.

Suomalaiset sijoittuvat Euroopan tilastossa puolivälin paikkeille. Vuonna 2012 noin 32 prosenttia uskoi, että tulevaisuudessa elämä on parempaa kuin nyt. Vuonna 2011 osuus oli 40 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan eurooppalaiset ylipäätään ovat tulevaisuutensa suhteen pessimistisempiä kuin afrikkalaiset ja aasialaiset. Jotkut optimistisimmista kansoista ovat niitä, joissa elämänlaatu arvioidaan huonoimmaksi. Tämän arvellaan johtuvan siitä, ettei tilanteen enää voida kuvitella menevän huonompaan suuntaan. Esimerkiksi Nigerissä 94 prosenttia ihmisistä on optimisteja.

Yleensä ihmisillä on taipumus nähdä tulevaisuutensa paremmassa valossa kuin nykyisyys. Optimismi ja pessimismi ovat kuitenkin myös kulttuurisidonnaisia asioita, muistuttaa Gallup.

Gallupin tutkimus kattoi 141 maata, joissa kussakin haastateltiin noin tuhatta ihmistä vuonna 2012.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia