Kreikka saattaa tarvita pian humanitaarista apua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kreikka saattaa tarvita pian humanitaarista apua

YK:n velka-asiantuntija on huolissaan lääke- ja ruokapulasta.

Osa EU-johtajista harkitsisi jo humanitaarisen avun toimittamista velkakriisissä olevalle Kreikalle. Unionin kehityskomissaari Neven Mimica sanoi eilen EurActiv-uutissivuston mukaan, että keskustelut kehitysavusta ja humanitaarisesta avusta Kreikalle tulevat pian ajankohtaisiksi.

Asian nosti esiin jo aiemmin Kreikan kansanäänestystuloksen selvittyä europarlamentin puhemies Martin Schulz, joka toivoi, että humanitaarisen avun aloittamisesta keskusteltaisiin tänään euroryhmän tapaamisissa.

"Tavallisten kansalaisten, eläkeläisten, sairaiden ja päiväkotilasten ei pitäisi maksaa hintaa dramaattisesta tilanteesta, johon maa on viety. Siksi tarvitaan välittömästi humanitaarista ohjelmaa", Schulz sanoi.

Myös Saksan varaliittokansleri Sigmar Gabriel on vaatinut, että EU-maat keskustelevat humanitaarisesta avusta Kreikalle.

"Meidän on vastattava tarpeisiin nopeasti. Ihmiset tarvitsevat apua, eikä meidän pitäisi kieltäytyä vain, koska emme ole tyytyväisiä kansanäänestyksen tulokseen", hän sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan maanantaina.

Kreikkalaiset äänestivät velkojiensa lainaehtojen hyväksymistä vastaan sunnuntaisessa kansanäänestyksessä. Maan pankit ovat kiinni ja käteisestä on pulaa.

YK:n velka-asiantuntija Juan Pablo Bohoslavsky sanoi eilen olevansa huolissaan lääke- ja ruokapulasta Kreikassa. Hänen mukaansa säästötoimet eivät ole toimineet, ja Kreikan velkojien olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota kansainväliseen ihmisoikeuslakiin velkaehdoista sopiessaan. Hän sanoi aikovansa tavata EU-viranomaisia muistuttaakseen näitä ihmisoikeusvelvoitteista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia