Köyhyys ja väkivalta ruokkivat toisiaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Köyhyys ja väkivalta ruokkivat toisiaan

Asiantuntijoiden mukaan konflikti, nälkä ja köyhyys kietoutuvat yhä vahvemmin yhteen etenkin Afrikassa.

(IPS) -- Köyhyyden kitkeminen on varsinkin Afrikassa vaikeutunut lisääntyvien selkkausten vuoksi.

YK:n kaikkiaan 16 rauhanturvaoperaatiosta 9 sijoittuu Afrikkaan. Kohteet ovat Etelä-Sudan, Sudan ja maiden rajaseutu, Keski-Afrikan tasavalta, Kongon demokraattinen tasavalta, Liberia, Länsi-Sahara, Norsunluurannikko ja Mali.

Lisäksi Afrikan unionin joukot ovat valmiudessa rauhoittaa sisällissodan partaalla olevaa Burundia.

"Konflikti, nälkä ja köyhyys kietoutuvat yhä vahvemmin yhteen. Köyhyyttä ja nälkää on eniten siellä, missä on selkkauksia", tiivistää Food Policy Research -laitoksen pääjohtaja Shenggen Fan.

Sodat pahentavat köyhyyttä, mutta vaikutus toimii toisinkin päin. Nälkä ja epätoivo voivat ajaa ihmiset kapinoimaan ja jopa sotaan, joka puolestaan lisää pakolaisuutta, muistuttaa The Food Think Tank -laitoksen johtaja Danielle Nierenberg.

Hän patistaa valtioita kehittämään maaseutua ja sen elinkeinoja, jotta nuoret voivat kokea elämänsä siellä turvatuksi ja mielekkääksi.

"Mutta samaan aikaan on kiinnitettävä enemmän huomiota köyhyyteen ja nälkään kaupungeissa, joihin ihmisiä muuttaa taloudellisista syistä tai selkkauksia pakoon. Ilmastonmuutos vain kiihdyttää liikettä", Fan huomauttaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia