Kehitysmaiden lomakohteiden vedenkäyttö holtitonta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysmaiden lomakohteiden vedenkäyttö holtitonta

Hotellit käyttävät vieraisiin tuhansia litroja päivässä paikallisten ponnistellessa veden saamiseksi, käy ilmi Tourism Concernin raportista.

Veden käyttömahdollisuuksissa vallitsee suuri ero kehitysmaiden turistikeskusten ja paikallisten välillä, brittiläisen Tourism Concern -järjestön uusi raportti paljastaa.

Esimerkiksi suositussa lomakohteessa Goalla yksi viiden tähden hotelli käyttää 1 785 litraa vettä per vieras päivässä samaan aikaan, kun paikallinen käyttää vain 14 litraa per päivä.

Balia, Gambiaa, Tansanian Sansibaria sekä Etelä-Intian Goaa ja Keralaa tutkittaessa kävi ilmi, että veden kestämätön käyttö ja saastuttaminen huonosti säännellyissä matkailukohteissa uhkaa paitsi luontoa myös paikallisia ihmisiä.

Köyhät paikallisyhteisöt, jotka usein suljetaan turismin hyötyjen ulkopuolelle, kärsivät elintason laskusta sekä toimeentulon ja kehityksen mahdollisuuksien heikkenemisestä.

"Hotellien ja matkanjärjestäjien on kunnioitettava ihmisoikeuksia operaatioissaan ja tuotantoketjuissaan. On aika, että sektori ottaa vastuun vedenkäytöstään ja tunnustaa kulutuksen seuraukset hotellin seinien ulkopuolella," toteaa Tourism Concernin tutkimusjohtaja Rachel Noble.

Lähes 900 miljoonan ihmisen arvellaan elävän ilman riittävää vedenkäyttö- ja viemäröintimahdollisuutta. Fyysisesti kuluttava ja aikaa vievä veden nouto päätyy yleensä naisen tehtäväksi ja vähentää samalla heidän yrityksiään nousta köyhyydestä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia