Kehitysjärjestöjen uudelle kattojärjestölle valittiin johtaja | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kehitysjärjestöjen uudelle kattojärjestölle valittiin johtaja

Juha-Erkki Mäntyniemi on valittu johtamaan kehitysjärjestöjen uutta kattojärjestöä, joka aloittaa toimintansa kesäkuussa Kepan ja Kehyksen yhdistyessä.

Maapallo

Järjestöt saavat uuden kattojärjestön kesäkuussa, kun Kepa ja Kehys yhdistyvät. Kuva: Sam Klein / CC BY-NC-ND 2.0.

Suomalaisten kehitysjärjestöjen uuden kattojärjestön toiminnanjohtajaksi on valittu Juha-Erkki Mäntyniemi.

Mäntyniemi johtaa uutta järjestöä, joka syntyy, kun järjestöjen kattojärjestö Kepa sekä kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys yhdistyvät. Järjestöllä on yli 300 jäsenjärjestöä.

Mäntyniemi on toiminut aiemmin muun muassa Suomen World Visionin innovaatiojohtajana, Nokia Siemens Networksin kestävän kehityksen johtajana ja itsenäisenä konsulttina.

"Minua inspiroi ajatus, että uusi kattojärjestö, yhdessä jäsentensä kanssa, olisi ketterä ja toivottu kumppani yksityiselle ja julkiselle sektorille kestävään kehitykseen ja ihmisoikeuksiin liittyvissä globaaleissa asiantuntijakysymyksissä. Muun muassa kestävän kehityksen ohjelman, Agenda 2030:n, hyvä täytäntöönpano vaatii vahvaa monitoimijayhteistyötä – ja tämän yhteistyön aikaansaamisessa uudella kattojärjestöllä voi olla merkittävä rooli”, hän sanoo järjestöjen tiedotteessa.

Kepan hallituksen puheenjohtajan Annu Lehtisen ja Kehyksen hallituksen puheenjohtajan Kristiina Rintakosken mukaan Mäntyniemen valinnassa painoi strateginen johtajuus, etenkin muutosjohtaminen sekä asiantuntijatiimien johtaminen.

”Toimintaympäristön suuret muutokset vaativat uudelta kattojärjestöltä ketteryyttä ja uudistumiskykyä sekä vahvaa kansainvälistä verkostoitumista, mukaan lukien EU- ja YK-osaamista. Mäntyniemen monipuolinen kokemus ja verkostot luovat hyvän pohjan uuden järjestön johtamiselle muuttuvassa maailmassa”, Rintakoski toteaa.

51-vuotias Mäntyniemi aloittaa tehtävässään 2. toukokuuta. Uusi kattojärjestö puolestaan aloittaa kesäkuussa. Sille etsitään parhaillaan nimeä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia