Kaikille ilmainen terveydenhuolto loppuu Norsunluurannikolla | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kaikille ilmainen terveydenhuolto loppuu Norsunluurannikolla

Jatkossa ilmaisen terveydenhuollon piiriin kuuluvat vain synnyttävät naiset ja alle kuusivuotiaat lapset.

Norsunluurannikko on hylkäämässä ilmaisen terveydenhuollon lyhyen kokeilun jälkeen kustannusten noustua pilviin, kertoo YK:n alainen uutistoimisto IRIN.

Yhdeksän kuukauden aikana kokeilu tuli maksamaan hallitukselle 60 miljoonaa dollaria, kertoo terveysministeri Yoman N'dri. Vastaisuudessa ilmaisen terveydenhuollon piiriin tulevat kuulumaan vain synnyttävät naiset ja alle kuusivuotiaat lapset.

Avustusjärjestöjen mukaan hallituksen päätös on ymmärrettävä maan viimeaikaisen poliittisen kuohunnan keskellä.

"Olemme tyytyväisiä niin pitkään kun naiset ja lapset saavat hoitoa, sillä he ovat kaikista haavoittuvaisimpien joukossa," sanoo Louis Vigneault-Dubois, UNICEF:in Norsunluurannikon viestintäpäällikkö.

Presidentti Alassane Ouattaran hallitus otti käyttöön ilmaisen terveydenhuollon huhtikuussa 2011 helpottaakseen maan hälyttävää terveystilannetta pitkään jatkuneiden konfliktien jälkeen. Vuoden 2010 presidentinvaaleista alkaneet levottomuudet saivat maan sekasortoiseen tilaan, jossa vaikeat sairaudet kuten kolera ja keltakuume pääsivät leviämään.

Terveysministeri Yoman N'dri:n mukaan ilmaisen terveydenhuollon lopettamisen taustalla ovat varkaudet, palvelun heikko hallinta ja nousevat hinnat. Osa hoitajista ja lääkäreistä käytti ilmaista terveydenhuoltoa hyväkseen myymällä lääkkeitä eteenpäin.

Terveysministeriön mukaan 20:tä lääkäriä ja terveydenhoitajaa on rangaistu varkauksista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia