Joogan harrastajien oikeuksia loukataan Romaniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Joogan harrastajien oikeuksia loukataan Romaniassa

Romaniassa on pidätetty väkivaltaisesti joukko joogaa harrastavia ihmisiä ja takavarikoitu heidän omaisuutensa. Suomalaiset joogan harrastajat järjestivät viime lauantaina Romanian suurlähetystön edustalla mielenosoituksen romanialaisten joogien tukemiseksi.

Maaliskuun 18. päivänä poliisin erikoisjoukot murtautuivat useisiin yksityisasuntoihin Bukarestissa. Rynnäköissä käytettiin väkivaltaa ja tuhottiin sekä takavarikoitiin yksityisomaisuutta. Yhdessä tapauksessa joogan harrastajat pakotettiin tuliaseella uhaten pitämään käsiä ylhäällä yhdeksän tunnin ajan. Joogeja pidätettiin ja kuulusteltiin pitkiä aikoja ilman asianajajaa tai tietoa siitä, mistä heitä syytetään. Useat pidätetyistä todistivat, että heidät painostettiin uhkailemalla allekirjoittamaan rynnäkköä koskevia asiakirjoja. Tähän mennessä joogan harrastajia vastaan ei ole nostettu yhtäkään syytettä ja moni odottaa yhä omaisuutensa palauttamista.

Poliisirynnäköt ovat viimeisin tapahtuma ketjussa, jossa MISA-joogakoulun toimintaa on pyritty rajoittamaan erilaisin keinoin aina sen perustamisesta vuonna 1990 lähtien. MISAlla on yli 35000 jäsentä ja se on Romanian suurin joogakoulu. Joogien lisäksi ihmisoikeusloukkauksista ovat Romaniassa joutuneet kärsimään muun muassa Jehovan todistajat.

MISAn jäsenet ovat joutuneet poliisin lisäksi myös median hampaisiin. Tiedotusvälineet Romaniassa ovat mustamaalanneet MISAa yhdistäen sen toiminnan esimerkiksi huumeisiin ja prostituutioon. Ihmisoikeusjärjestö APADOR-CH (Association for Defending the Human Rights in Romania) tutki koulua vastaan esitettyjä syytteitä vuonna 1996, ja totesi joukon tiedotusvälineitä levittävän valheellista tietoa MISAsta ja ettei koulun toiminnassa ole mitään laitonta, mikä oikeuttaisi kampanjaan MISAa vastaan. Useat journalistit määrättiin maksamaan sakkoja väärän tiedon levittämisestä. Seuraavana vuonna APADOR-CH mainitsi raportissaan poliisin väkivallan ja väärinkäytökset MISAn jäseniä vastaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia