Joka kolmannella kunnalla on ilmastostrategia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Joka kolmannella kunnalla on ilmastostrategia

Uusiutuvan energian käyttö sekä energiatehokkuuden lisääminen ovat Kuntaliiton mukaan yleisimpiä kuntien ilmastotekoja.

Kolmasosalla Suomen kunnista joko on oma ilmastostarategia tai ne ovat sitä parhaillaan laatimassa, ilmenee Kuntaliiton kyselystä, johon vastasi 156 kuntaa. Päästövähennystavoitteiden asettaminen on yleistynyt, samoin kuntien kasvihuonekaasupäästöjen laskeminen.

Yleisimpiä kuntien ilmastotekoja selvityksen mukaan on uusiutuvan energian käyttö sekä energiatehokkuuden lisääminen. Resurssipula on yleisin ilmastotekojen este.

Energiaratkaisujen ohella kunnat edistävät ilmastotyötä maankäytön suunnittelulla ja rakentamisella. Pyöräilyn, jalankulun ja joukkoliikenteen kehittäminen ovat myös esimerkkejä ilmastoon vaikuttavista toimista.

Selvityksen mukaan resurssipulan lisäksi ongelmana on, ettei ilmastotavoitteita ole ajettu eri toimialoilla riittävän vahvasti läpi. Samoin ilmastotyön yhteys kuntien taloussuunnitteluun on monissa kunnissa ohut.

Uusiutuvan energian tukeen kunnat toivoivat pitkäjänteisyyttä ja selkeyttä, jotta net voivat investoida sähkön- ja lämmöntuotannon uusiutuviin ratkaisuihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia