Jemenin sotaa kritisoineelle bahrainilaisaktivistille viiden vuoden vankilatuomio | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Jemenin sotaa kritisoineelle bahrainilaisaktivistille viiden vuoden vankilatuomio

Nabeel Rajab sai tuomion muun muassa väärän tiedon levittämisestä sota-aikana sekä vieraan valtion loukkaamisesta.

Bahrainin lippu, taustalla pääkaupunki Manaman rakennuksia

Bahrain suhtautuu tiukasti toisinajattelijoihin. Kuva: Florian G / Flickr.com / CC BY 2.0.

Tunnettu bahrainilainen ihmisoikeusaktivisti Nabeel Rajab on saanut uuden tuomion. Oikeus tuomitsi hänet eilen viideksi vuodeksi vankilaan väärien huhujen levittämisestä sota-aikana, vieraan valtion loukkaamisesta sekä lainopillisten elinten loukkaamisesta.

Tuomio tuli Rajabin Twitter-viesteistä, jotka liittyivät Saudi-Arabian siviilejä surmanneisiin ilmaiskuihin Jemenissä sekä kidutusväitteisiin Bahrainin Jaw'n vankilassa.

Rajab on Bahrainin ihmisoikeuskeskuksen johtaja, joka on ollut viranomaisten kohteena vuodesta 2012 alkaen. Hän istui jo valmiiksi kahden vuoden tuomiota väärien uutisten, lausuntojen ja huhujen levittämisestä. Ne liittyivät ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan tv-haastatteluun, jossa hän kritisoi Bahrainin viranomaisia siitä, että nämä ovat kieltäytyneet toimittajia ja ihmisoikeusjärjestöjä tulemasta maahan.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan häntä saattavat odottaa myös uudet oikeudenkäynnit esimerkiksi mielipidekirjoituksista New York Times- ja Le Monde -lehtien mielipidesivuille.

Bahrainin ihmisoikeustilanne on heikko. Maan viranomaiset tukahduttivat vuonna 2011 rajusti arabikevään mielenosoitukset eikä toisinajattelijoita siedetä.

”Tuomio on läimäytys oikeuden kasvoihin. Se osoittaa viranomaisten häikäilemättömän päättäväisyyden murskata kaikki vastarinnan muodot eikä jätä tilaa epäilyksille siitä, kuinka äärimmäisen pitkälle he ovat valmiita menemään hiljentääkseen rauhanomaiset kriitikot”, toteaa Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan johtaja Heba Morayef tiedotteessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia