Järjestö: Andamaanien ihmissafarit boikottiin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestö: Andamaanien ihmissafarit boikottiin

Jarawa-heimo voi kuolla sukupuuttoon turismin vuoksi, sanoo Survival-järjestö.

Andamaaneilla elävien jarawojen heimoaluetta on lakattava käyttämästä ihmissafarina, sanoo heimojen oikeuksia ajava Survival-järjestö.

Järjestö vaatii turisteja boikotoimaan Intialle kuuluvien Andamaanien saarten päätietä. Tie kulkee Jarawa-heimon maiden läpi ja on samalla uhka koko heimon olemassaololle.

Intian korkein oikeus julisti tien laittomaksi vuonna 2002, mutta siitä huolimatta tuhannet turistit käyttävät sitä kuukausittain. Matkanjärjestäjät houkuttelevat paikalle jarawoja kekseillä ja makeisilla.

"Matka heimoreservaatin läpi oli kuin safarimatka, kun kuljimme läpi tiheän trooppisen sademetsän ja etsimme villieläimiä, tarkemmin ottaen Jarawa-heimon jäseniä", järjestö kertoo erään turistin kuvailleen.

Metsästämällä ja keräilemällä elävät jarawat ovat olleet ulkopuolisten kanssa ystävällisissä väleissä vasta vuodesta 1998 asti. On olemassa suuri riski, että turistit tartuttavat heihin tauteja, joille heillä ei juuri ole vastustuskykyä, Survival varoittaa. Epidemia voisi tuhota koko heimon, jolla on enää vain 365 jäsentä.

Andamaanien saaret ovat nopeasti kasvava turistikohde, joka tunnetaan kauniista rannoistaan. Viime vuonna monet matkatoimistot lakkasivat järjestämästä ajeluita jarawojen alueella Survivalin kampanjan ansiosta. Itsenäiset yrittäjät kuitenkin jatkavat toimintaa edelleen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia