Israel rakentaa Länsirannalle enemmän kuin kymmeneen vuoteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Israel rakentaa Länsirannalle enemmän kuin kymmeneen vuoteen

Viime vuonna uusia taloprojekteja aloitettiin kaksinkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna, käy ilmi Israelin tilastokeskuksen raporteista.

Miehitetyllä Länsirannalla käynnistettiin viime vuonna yli kaksinkertainen määrä israelilaisia taloprojekteja edelliseen vuoteen verrattuna ja enemmän kuin koskaan kymmeneen vuoteen. Israelin tilastokeskuksen julkistamista tiedoista raportoitiin tiedotusvälineissä tämän viikon alussa.

Yhteensä yli 2 500:sta vuonna 2013 käynnistyneestä rakennusprojektista kaksi kolmasosaa oli suuriin siirtokuntiin rakennettavia kerrostaloja. Lopuissa oli kyse pienempiin siirtokuntiin tulevista omakotitaloista.

Haaretz-lehden mukaan Länsirannalle tehdään julkisomisteisia taloja huomattavasti enemmän kuin Vihreän linjan sisäpuolelle, mitä lehti pitää osoituksena hallituksen merkittävistä ponnisteluista ottaa aluetta haltuun rakentamalla. Sekä YK että EU ovat todenneet miehitetylle alueelle rakentamisen kansainvälisen oikeuden vastaiseksi.

Israel on hiljattain ilmoittanut suunnitelmistaan rakentaa Länsirannalle 2 500 uutta taloa tänä vuonna, mikä yhdessä jatkuvan palestiinalaiskotien hävittämisen kanssa on nostattanut Israelin hallitukseen kohdistuvia syytöksiä rauhanneuvottelujen vesittämisestä Palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n ja israelilaisten rauhanjärjestöjen taholta.

"Vaikka Netanjahu puhuu rauhasta, hän samaan aikaan sallii vahingoittavien siirtokuntien rakentamisen. Rakennustyöt lähettävätkin sementtiin valetun viestin - Netanjahu ei ole kiinnostunut kahden valtion ratkaisusta", israelilaisjärjestö Peace Now sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia