Uutiset

Into Kustannukselta uusi e-kirjapankki

Uusi sähkökirjasivusto tarjoaa ilmaisia resursseja kaikenlaisille toimijoille Suomessa ja maailmalla.
(Kuva: Into-eBooks.com)

Helsinkiläinen pienkustantamo Into Kustannus on virallisesti avannut uuden e-kirjasivuston lukijoille, järjestöille, kirjailijoille, akateemisille instituutioille, lukijoille ja aktivisteille ympäri maailmaa.

Vuoden 2011 alusta asti kehitteillä olleessa Into-ebooks.com -kirjapankista löytyy 180 ilmaisen teoksen lisäksi riippumattomien kustantajien kansainvälinen e-kirjakauppa, jossa myydään kauno- ja tietokirjallisuutta monista eri aiheista.

"Sivusto pyrkii olemaan avoin, vaihtoehtoinen ja vuorovaikutuksellinen e-kirja-alusta. Tavoitteena on tukea eri itsenäisten toimijoiden kehitystä jakamalla päivittyvää, runsasta ja kohdennettua valikoimaa sähkökirjallisuudesta", sanoo Into Kustannuksen Milla Karppinen.

Sivustolta on tehty yli 7000 tähän mennessä latausta, sekä suomen että englannin kielellä.

Myös ilmainen suomenkielinen Maailman kirjasto-osio keskittyy keräämään yhteen monipuolisia julkaisuja, joita järjestöt ja riippumattomat kustantajat tuottavat.

Into‐eBooks.com-sivua ylläpitää Into Kustannus ja sivujen ilmaismateriaalia kerää Ympäristö ja kehitys ry. Ympäristö ja kehitys ry on saanut materiaalin keräämistä varten Ulkoministeriön tiedotustukea.

Into Kustannus on myös maailma.net-sivustoa julkaisevan Suomen OneWorld-yhdistyksen taustajärjestö.

mediainternettieto

Pääuutiset

Punaisen Ristin sairaala ja työntekijöitä Cox's Bazarissa Bangladeshissa
Suomen ja Norjan Punainen Risti pyörittävät telttasairaalaa Cox's Bazarissa Bangladeshissa. Potilaspaikkoja on 60.(Kuva: Emilia Kangasluoma / Suomen Punainen Risti)

Avun tarve kasvaa päivä päivältä Bangladeshin pakolaisleireillä – ”niin potilaat kuin omaisetkin ovat finaalissa”, kertoo suomalainen sairaanhoitaja

Marja Lantta työskentelee muun muassa keisarileikkauksia hoitavassa SPR:n sairaalassa Bangladeshissa, jonne on paennut tuhansia Myanmarin rohingyoja. ”Kuolleisuustilastot tuntuvat masentavilta, mutta hetkittäin näemme terveitäkin vauvoja, ja silloin koko sairaala iloitsee”, Lantta kertoo.
Apina puussa Virungan kansallispuistossa Kongossa
Ihmisen toiminta uhkaa monia maailman suojelualueita. Kuva Virungan kansallispuistosta Kongon demokraattisesta tasavallasta.(Kuva: Joseph King / CC BY-NC-ND 2.0)

Tutkimus: Kestämätön metsästys ja virkistystoiminta uhkaavat suojelualueita

Rikkaiden ja köyhien maiden suojelualueita kohtaavat erilaiset uhat, summataan tutkimuksessa.
Unkarin parlamenttitalo
Unkari on ryhtynyt koviin otteisiin siirtolaisuutta vastaan. Kuvassa parlamenttitalo Budapestissä.(Kuva: Frank Schmidt / CC BY 2.0)

Unkari haluaa ryhtyä verottamaan ”laitonta maahanmuuttoa” tukevia järjestöjä

Hallitus ehdottaa myös lähestymiskieltoja ihmisille, jotka ovat mukana laittoman siirtolaisuuden avustamisessa.
Naisia maan sisäisten pakolaisten leirillä Kongossa
Kongossa on 4,3 miljoonaa maan sisäistä pakolaista. Kuvassa naisia pakolaisleirillä Pohjois-Kivun maakunnassa.(Kuva: Carlos Ngeleka / UN Women / CC BY-NC-ND 2.0)

Epävakaassa Kongossa tarvitaan kipeästi lisää hätäapua – ”jos emme saa rahoitusta, ihmisiä tulee kuolemaan”

Kongon humanitaarinen tilanne on heikentynyt dramaattisesti, varoittavat avustusjärjestöt. Ne ovat julkaisseet maata varten suurimman hätäapuvetoomuksen koskaan.