Uutiset

Into Kustannukselta uusi e-kirjapankki

Uusi sähkökirjasivusto tarjoaa ilmaisia resursseja kaikenlaisille toimijoille Suomessa ja maailmalla.
(Kuva: Into-eBooks.com)

Helsinkiläinen pienkustantamo Into Kustannus on virallisesti avannut uuden e-kirjasivuston lukijoille, järjestöille, kirjailijoille, akateemisille instituutioille, lukijoille ja aktivisteille ympäri maailmaa.

Vuoden 2011 alusta asti kehitteillä olleessa Into-ebooks.com -kirjapankista löytyy 180 ilmaisen teoksen lisäksi riippumattomien kustantajien kansainvälinen e-kirjakauppa, jossa myydään kauno- ja tietokirjallisuutta monista eri aiheista.

"Sivusto pyrkii olemaan avoin, vaihtoehtoinen ja vuorovaikutuksellinen e-kirja-alusta. Tavoitteena on tukea eri itsenäisten toimijoiden kehitystä jakamalla päivittyvää, runsasta ja kohdennettua valikoimaa sähkökirjallisuudesta", sanoo Into Kustannuksen Milla Karppinen.

Sivustolta on tehty yli 7000 tähän mennessä latausta, sekä suomen että englannin kielellä.

Myös ilmainen suomenkielinen Maailman kirjasto-osio keskittyy keräämään yhteen monipuolisia julkaisuja, joita järjestöt ja riippumattomat kustantajat tuottavat.

Into‐eBooks.com-sivua ylläpitää Into Kustannus ja sivujen ilmaismateriaalia kerää Ympäristö ja kehitys ry. Ympäristö ja kehitys ry on saanut materiaalin keräämistä varten Ulkoministeriön tiedotustukea.

Into Kustannus on myös maailma.net-sivustoa julkaisevan Suomen OneWorld-yhdistyksen taustajärjestö.

mediainternettieto

Pääuutiset

Nainen kantaa koria pään ja selän varassa Nepalin maaseudulla.
Kehitysyhteistyö, jolla pyritään korjaamaan sosiaalisia epäkohtia kuten sukupuolten välistä tasa-arvoa saattaa kestää vuosikymmeniä. Lahjoitusperustainen kehitysyhteistyö suosii puolestaan lyhytjänteisiä hankkeita, jotka on helpompi paketoida.(Kuva: Narendra Shrestha / UN Women / CC BY-NC-ND 2.0)

Yksityinen raha ja vapaaehtoistyö yhä useammin kehitysyhteistyön taustalla

Kansalaisjärjestöt ovat keränneet enemmän yksityistä rahaa ja vapaaehtoistyötä on tehty merkittävästi enemmän vuoden 2015 kehitysyhteistyöleikkauksien jälkeen. Yksityinen raha suosii kuitenkin nopeasti tuloksia aikaansaavia hankkeita, jolloin pitkäjänteinen työ kärsii.
Tunisialainen nainen pitää Tunisian lippua kädessä.
Monet naisaktivistit ovat kampanjoineet jo pitkään lain puolesta.(Kuva: Artem Nezvigin / CC BY-NC-ND 2.0)

Tunisia kielsi naisiin kohdistuvan väkivallan

Tunisia hyväksyi lain, joka kieltää kaiken naisiin kohdistuvan väkivallan. Laki on merkittävä virstanpylväs, sillä lähes 50 prosenttia naisista on kokenut kotona väkivaltaa.
Armeijamato maanviljelijän kädessä Zimbabwessa Gwandan alueella.
Armeijamato maanviljelijän kädessä Zimbabwessa Gwandan alueella.(Kuva: Busani Bafana / IPS)

Yöperhosen toukka uhkaa satoja eteläisessä Afrikassa

Saharan etelänpuoleisen Afrikan maat ovat sopineet yhteistyöstä taistelussa armeijamadoksi kutsuttua yöperhosen toukkaa vastaan. Pyrkimys on ehkäistä ennalta toukkien tuhot.
Etelä-sudanilaiset pakolaiset istuvat luokkahuoneessa.
James Ingala (vas.), Kasimiro Omyorok ja Paska Torit.(Kuva: Kristiina Markkanen)

Pohjois-Ugandan miljoona pakolaista tuo hyvinvointia myös paikallisyhteisöille

Tiet ja palvelut tulivat Adjumanin syrjäkyliin vasta pakolaisten myötä vuonna 2014. Kansainvälinen yhteisö kanavoi rahaa kouluihin, sairaaloihin ja terveyskeskuksiin, mutta lisäapua kaivataan kipeästi.