Ilmastoskeptikot saavat eniten mediahuomiota | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ilmastoskeptikot saavat eniten mediahuomiota

Tutkimuksen mukaan suuri enemmistö ilmastotutkijoista uskoo ihmisen aiheuttavan ilmastonmuutoksen, mutta mediassa kieltäjillä on enemmän valtaa.

Suuri enemmistö ilmastotieteilijöistä uskoo ihmisen aiheuttamien kasvihuonekaasupäästöjen olevan ilmaston lämpenemisen pääsyy. Päin vastoin uskovat saavat kuitenkin enemmän mediahuomiota, käy ilmi tuoreesta tutkimuksesta.

Environmental Science and Technology -lehdessä julkaistu tutkimus perustuu yli 1 800 ilmastotutkijalle tehtyyn kyselyyn. Vastaukset vahvistavat aiemmat tutkimustulokset siitä, että tutkijoiden kesken vallitsee laaja yhteisymmärrys ihmisen vaikutuksesta ilmaston lämpenemiseen.

Vastaajilta kysyttiin myös, kuinka usein he ovat mediassa ilmastoteemojen vuoksi. Tulosten mukaan eniten mediassa ovat ne, jotka ajattelevat, että kasvihuonekaasuilla ei ole juuri ollut vaikutusta lämpenemiseen. Tämä voi osaltaan selittää sen, miksi tutkijoilla ja yleisöllä on niin erilaiset käsitykset ilmastonmuutoksesta, toteaa tutkija Bart Verheggen blogissaan.

Mitä enemmän tutkijoilla on asiantuntemusta, sitä vahvempi on usko ihmisen aiheuttamaan lämpenemiseen. Noin puolet vastaajista oli julkaissut yli kymmenen vertaisarvioitua ilmastoaiheista artikkelia, ja heistä 90 prosenttia piti lämpenemistä ihmisen syynä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia