Finnwatch-tutkijan ensimmäinen oikeusjuttu lopullisesti ohi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Finnwatch-tutkijan ensimmäinen oikeusjuttu lopullisesti ohi

Väärinkäytöksiä thaimaalaisella ananasmehutehtaalla paljastanutta Andy Hallia odottaa yhä kolme muuta syytettä.

Väärinkäytöksiä thaimaalaisella ananasmehutehtaalla paljastanut brittitutkija Andy Hall on vapautettu lopullisesti syytteistä tapauksessa, jossa häntä syytettiin tehtaan kunnian loukkaamisesta. Hallia odottaa kuitenkin yhä kolme muuta syytettä.

"Olemme helpottuneita ja iloisia oikeuden päätöksestä ja siitä, että syytteen aiempi hylkäys on pidetty voimassa. Tapaus on nyt päättynyt", sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala järjestön tiedotteessa.

Hall teki vuonna 2012 tutkimusta yritysten yhteiskuntavastuuta tutkivalle Finnwatchille, joka on suomalainen järjestö. Hän havaitsi thaimaalaisen Natural Fruitin tehtaalla muun muassa laittoman alhaisia palkkoja, siirtotyöläisten henkilöllisyystodistusten takavarikointia ja lapsityövoiman käyttöä. Tulokset julkistettiin alkuvuonna 2013 ilmestyneessä raportissa.

Natural Fruit nosti Hallia vastaan useita syytteitä. Tänään lopullisesti hylätty ensimmäinen syyte koski tv-kanava Al-Jazeeralle annettua haastattelua. Alun perin se hylättiin jo viime vuoden lokakuussa, koska kuulusteluprosessissa oli tapahtunut virheitä, mutta sekä syyttäjä että Natural Fruit hakivat valituslupaa. Valitusluvan epäämisestä ilmoitettiin tänään, ja se tarkoittaa, ettei tapausta voi viedä enää korkeimpaan oikeuteen.

Kyseessä on vasta ensimmäinen neljästä syytteestä, joihin Hall joutuu vastaamaan. Ne liittyvät kaikki samaan Finnwatchin raporttiin. Vakavimman käsittely jatkuu lokakuussa. Se on kunnianloukkaus- ja tietokonerikossyyte, joka saattaa johtaa jopa seitsemän vuoden vankeustuomioon.

PÄIVITYS 17.5.2016 Natural Fruit on valittanut hylkäyksestä korkeimpaan oikeuteen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia