Dubrovnik äänestää golfkeskuksesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Dubrovnik äänestää golfkeskuksesta

Neljännes Dubrovnikin asukkaista kiirehti allekirjoittamaan vaatimuksen järjestää kansanäänestys uusista rakennushankkeista, kirjoittaa Vesna Peric Zimonjic.

(IPS) -- Kroatian Dubrovnikissa järjestetään kansanäänestys siitä, rakennetaanko kaupunkiin suuri golf- ja lomakeskus.

Kroatian lain mukaan äänestys on järjestettävä, jos sitä vaatii vähintään viidesosa asukkaista. Dubrovnikissa on 43 770 asukasta ja äänestystä vaativaan listaan kertyi muutamassa viikossa yli 10 000 nimeä.

"Määrä ylitti odotuksemme", nimenkeräystä järjestämässä ollut Ivan Vidjen sanoo. Järjestäjät toivovat, että kansanäänestys torjuu golfkenttien ja lomahotellien rakentamisen Srdjin kukkulalle Dubrovnikin kupeeseen.

Adrianmeren helmeksi kutsuttu Dubrovnik on suosittu matkailukohde. Historiallinen kaupunki hyväksyttiin vuonna 1979 YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön Unescon maailmanperintökohteeksi.

Laiton rakentaminen on asukkaiden mukaan pilannut joitakin alueita Kroatian rannikolla. He haluavat estää yli 400 metriä korkean Srdjin rikkaan luonnon tuhoutumisen. Nykyisin mäelle nousevan köysiradan matkustajia odottaa vain linnakkeen raunio, muutama matkamuistomyymälä ja Bosankan kylän 20 taloa.

Sijoittajat kaavailevat alueelle 18:n ja 9:n reiän golfratoja sekä lukuisasti muita urheilumahdollisuuksia. Arkkitehti Marija Kojakovicin mukaan majoitusta tarjoaisivat 268 huvilaa, 1 600 lomahuoneistoa ja 5 600 hotellihuonetta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia