Chile aikoo lieventää abortin täyskieltoa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Chile aikoo lieventää abortin täyskieltoa

Hallitus ajaa lakia, joka sallisi raskauden keskeyttämisen terveydellisin perustein.

(IPS) -- Chile on yksi seitsemästä maailman valtiosta, jotka kieltävät abortin kaikissa olosuhteissa. Hallitus ajaa nyt lakia, joka sallisi raskauden keskeyttämisen terveydellisin perustein.

Keväällä valtaan tullut vasemmistopresidentti Michele Bachelet haluaa saada vielä tänä vuonna läpi lain, joka sallii abortin raiskauksen uhrille tai jos äidin terveys on vaarassa tai sikiö vakavasti vaurioitunut. Chilessä tehdään nykyisin arviolta 300 000 laitonta aborttia vuodessa.

Terveysperusteinen abortti oli Chilessä sallittu 1931–1989, mutta kenraali Augusto Pinochetin hallitus kielsi sen. Vuodesta 1990 maata johtaneet demokraattiset hallitukset eivät ole kajonneet asiaan, mutta Bachelet ajoi edellisellä presidenttikaudellaan 2006–2010 läpi jälkiehkäisyn sallimisen.

Chilen ohella abortin täyskielto on voimassa neljässä muussa Latinalaisen Amerikan maassa – Dominikaanisessa tasavallassa, El Salvadorissa, Hondurasissa ja Nicaraguassa – sekä Maltassa ja Vatikaanissa.

Vahvasti katolisessa Latinalaisessa Amerikassa abortti on vapaa ainoastaan Kuubassa, Uruguayssa ja Meksikon pääkaupungissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia