Boliviassa hätätila kuivuuden takia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Boliviassa hätätila kuivuuden takia

Osa kouluista lopettaa lukuvuoden etuajassa, sillä vettä ei riitä enää oppilaillekaan.

Bolivian presidentti Evo Morales on julistanut maahan hätätilan vesipulan takia. Syynä on kuivuus, joka on maan pahin 25 vuoteen.

Kansainvälisten medioiden siteeraamien viranomaisten mukaan kuivuus on vaikuttanut 125 000 perheen elämään. Se uhkaa 290 000:ta hehtaaria maatalousmaata ja 360 000:ta karjaeläintä. Ennen Moralesin ilmoitusta jo yli puolet maan kunnista oli julistanut hätätilan.

"Meidän on valmistauduttava pahimpaan", Morales sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hän on valtuuttanut maan hallituksen ja paikallishallinnon ohjaamaan varoja kuivuudesta selviämiseen. Vettä on määrä kuljettaa armeijan tuella kaupunkeihin.

Morales on pitänyt ilmastonmuutosta syynä kuivuuteen. Myös sääilmiö El Niñon on arveltu pahentavan kuivuutta.

Kuivuus kurittaa myös pääkaupunki La Pazia, jonka vesilähteet ovat lähes kuivuneet. Osa yhteisöistä saa vettä vain kolmen tunnin ajan joka kolmas päivä, kertoo uutiskanava Al-Jazeera.

Britannian yleisradioyhteiö BBC:n mukaan kolmella Bolivian alueella viranomaiset ovat myös ilmoittaneet, että kouluvuosi lopetetaan kaksi viikkoa etuajassa kuivuuden takia.

Vesipula on myös aiheuttanut maassa protesteja. Pääkaupunki La Pazin lähistöllä sijaitsevassa El Altossa asukkaat pitivät viime viikolla viranomaisia jonkin aikaa panttivankeina vesikriisin vuoksi.

Boliviaan odotetaan sadetta seuraavan kerran vasta joulukuussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia