Avun perille saanti vaikeutunut Keski-Afrikan tasavallassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Avun perille saanti vaikeutunut Keski-Afrikan tasavallassa

Kuukauden aikana 29 lasta kuoli paetessaan väkivaltaa.

Yli miljoonan lapsen henki on vaarassa Keski-Afrikan tasavallassa, sillä heikentyvän turvallisuuden vuoksi apua on yhä vaikeampi saada perille, sanoo avustusjärjestö Pelastakaa Lapset.

Järjestön mukaan tärkeimpiä kuljetusreittejä ei voida käyttää, sillä aseistettuja ryhmiä liikkuu kaiken aikaa ja teillä on kahakoita. Viime aikoina myös avustustyöntekijöitä vastaan on hyökätty. Niinpä avustusoperaatioita on jouduttu välillä keskeyttämään tilapäisesti väkivallan vuoksi.

Järjestö on huolissaan myös tulevasta sadekaudesta, joka pahentaa teiden kuntoa entisestään ja levittää malariaa. Aliravitsemuksen riskiä pahentaa myös korkea ruuan hinta. Istutuskausi on jo alkanut, mutta väkivallan vuoksi ihmiset eivät pääse pelloilleen.

Lapset ovat konfliktissa erityisen suuressa vaarassa. YK:n lastenjärjestön UNICEFin mukaan kaksi kolmasosaa kouluista on suljettu. Aseistettujen ryhmien riveistä on vapautettu yli tuhat lasta. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan huhti-toukokuussa reilun kuukauden sisällä 29 lasta kuoli paetessaan väkivaltaa.

Keski-Afrikan tasavallan konflikti alkoi joulukuussa 2012 kansannoususta, joka on riistäytynyt väkivallaksi kristittyjen ja muslimien välillä. Konfliktia on paennut maan sisällä yli puoli miljoonaa ihmistä. 2,5 miljoonaa, yli puolet koko väestöstä, tarvitsee humanitaarista apua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia