Aalto-yliopistolta tunnustus UNICEFin koordinaattorille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Aalto-yliopistolta tunnustus UNICEFin koordinaattorille

Hankekoordinaattori Irena Bakić palkittiin työstään Ugandan saniteettiolojen kehittämiseksi.

UNICEFin hankekoordinaattori Irena Bakićille on myönnetty vuoden 2012 Naiset ja tekniikka -palkinto, kertoo Aalto-yliopisto.

Palkintoperustelujen mukaan Bakić on ansioitunut Aallon ja UNICEFin tuotekehityshankkeessa Ugandassa, jossa kehitettiin paikallisen yliopiston opiskelijat kanssa koulujen vesi-, hygienia- ja saniteettioloja.

Työn tuloksena syntyivät muun muassa hygieeninen vesihana, vedenkuljetusväline sekä järjestelmä, jonka avulla voidaan seurata vessakäyttäytymistä ja käsien pesua.

"Riittämätön sanitaatio, hygienia ja puhtaan veden puute ovat monimutkaisempia ongelmia kuin mitä Suomesta käsin voisi kuvitella. Ne aiheuttavat sairauksia ja koulupoissaoloja. Erityisesti tyttöjen koulunkäynti kärsii, jos koulussa ei ole mahdollisuutta käydä vessassa. Kuukautiset tekevät kaikesta vielä hankalampaa." raportoi Bakić työnsä merkityksestä.

"Projektissa saavutettu tekninen edistysaskel on monen tekijän ja osallistujan ansiota, mutta Irena on ollut se, joka on omalla esimerkillään ja tahdollaan motivoinut eri osapuolet yhteisen päämäärän eteen", kuvailee Bakićia palkinnon saajaksi ehdottanut Aalto-yliopiston professori Kalevi Ekman.

Bakić jatkaa työtä tutkimalla diplomityössään tuotekehittelyn kaarta hankkeessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia