Työpaikat

Tarkastaja

Ilmoittaja
Paikkakunta
Helsinki
Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Ulkoasiainministeriö hakee tarkastajaa Itä- ja Länsi-Afrikan yksikköön (ALI-20) määräaikaiseen virkasuhteeseen 1.3.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan 27.2.2019 saakka.

Tehtävät

Tehtäviin kuuluu Suomen ja vastuumaiden (Kenia, Uganda ja Seychellit) suhteiden kehittäminen osana Kenia-tiimiä. Tällä hetkellä korostuvat seuraavat tehtäväkokonaisuudet:

  • Suomen Kenia-maaohjelman sekä alueellisten hankkeiden seuranta ja toimeenpano yhdessä tiimin kanssa.
  • Suomen ja vastuumaiden välisten suhteiden hoitaminen ja Team Finland-toimintaan osallistuminen.
  • Vastuumaiden poliittisen ja kauppapoliittisen tilanteen seuranta.
  • EU:n ulkosuhteisiin liittyvät tehtävät
  • Ministeriön Tasa-arvokomitean Afrikan ja Lähi-idän osaston edustajana oleminen
  • muut esimiehen määräämät tehtävät

Kelpoisuusvaatimukset ja muut odotukset

Tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja perehtyneisyyttä virkaan kuuluviin tehtäviin. Kielitaidon osalta edellytetään suomen kielen erinomaista ja ruotsin kielen vähintään tyydyttävää suullista ja kirjallista taitoa. Tehtävän hoitaminen edellyttää hyvää englannin kielen taitoa. Tehtävänhaltijan tulee olla Suomen kansalainen.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää kokemusta Suomen kahdenvälisestä kehitysyhteistyöstä Keniassa, Suomen kehitysyhteistyön toimintatapojen ja instrumenttien tuntemusta sekä kokemusta Team Finland-toiminnasta Afrikan kontekstissa. Lisäksi edellytetään sekä EU:n ulkosuhteiden perusteiden että ulkoministeriön toimintatapojen tuntemusta. Tehtävä edellyttää myös hyviä vuorovaikutus-, neuvottelu- ja verkottumistaitoja.

Tehtävän hoitaminen edellyttää valmiutta matkustaa alueen maissa.

Palkkaus

Palkkaus määräytyy ministeriön palkkausjärjestelmän vaativuustason 10A mukaisesti (3 262,15 euroa/kk). Tämän lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoritukseen perustuvaa lisää.

Lisätietoja

Lisätietoja antavaa yksikön päällikkö Hannu Heinonen, puh. 0295 351 501, etunimi.sukunimi@formin.fi.

Ennen virkaan nimittämistä hakijasta tehdään hänen suostumuksellaan turvallisuusselvitys (laki turvallisuusselvityksistä 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Tehtävässä voidaan noudattaa koeaikaa.

Hae sähköisesti

Tehtävää haetaan sähköisesti valtiolle.fi -sivuilla / avoimet työpaikat. Tämä tehtävän työavain on 24-463-2016.

Viimeinen hakupäivä on 10.1.2018, klo 16:15.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.