Työpaikat

Lapsen oikeuksien lähettiläitä

Työsuhdetyyppi
Osa-aikainen
Viimeinen hakupäivä

Etsitkö osa-aikaista työtä globaalikasvatuksen teemojen parissa? Plan hakee lapsen oikeuksien lähettiläitä.

Lapsen oikeuksien lähettiläät edistävät ihmisoikeuksiin perustuvaa maailmankansalaisuutta sekä vihapuheenvastaista työtä. Lähettiläs on koulutettu lapsen oikeuksien puolestapuhuja, joka vierailee lasten ja nuorten parissa kouluissa, päiväkodeissa ja esimerkiksi nuorisotaloilla ohjaamassa toiminnallisia oppitunteja YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta ja siihen liittyvistä teemoista. Lisäksi osa lähettiläistä pitää myös vihapuhetta ja sen vastustamista käsitteleviä oppitunteja ja työpajoja.

Odotamme sinulta:

 • innostusta toimia lapsen oikeuksien toteutumiseksi
 • kiinnostusta ja kokemusta lasten ja nuorten kanssa toimimisesta
 • kiinnostusta globaalikasvatuksen teemoja ja menetelmiä kohtaan
 • aktiivisuutta ja sitoutumista tehtävään vähintään yhdeksi lukuvuodeksi

Arvostamme:

 • valmiutta pitää oppitunteja myös ruotsin kielellä
 • kiinnostusta toimia vihapuheen vastaisessa työssä nuorten parissa
 • erilaisten kulttuurien tuntemusta

Tarjoamme sinulle:

 • koulutuksen tehtävään, jatkokoulutusta lasten oikeuksista ja opetusmateriaaleja
 • kokemusta globaalikasvatuksesta ja järjestötyöstä
 • näkökulmia kehitysyhteistyöhön sekä tietoa vihapuheesta ja normikriittisestä ajattelusta
 • mahdollisuuden toimia lapsen oikeuksien ja kestävän kehityksen sekä moninaisen, osallisuutta ja yhdenvertaisuutta korostavan yhteiskunnan hyväksi

Työ on luonteeltaan palkallista tuntityötä, jota tehdään pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Lähettiläät pystyvät itse vaikuttamaan työn aikatauluihin ja työ sopiikin erinomaisesti esimerkiksi opiskelijalle. Työtä tehdään pääsääntöisesti noin 20 tuntia lukukaudessa.

Lähettiläitä haetaan erityisesti seuraaville alueille: Oulu, Rovaniemi, Jyväskylä, Turku, Tampere ja pääkaupunkiseutu. Osan valituista lähettiläistä toivomme sitoutuvan toteuttamaan puolentoista vuoden pituista Lapsen oikeuksien kymppi -opetuskokonaisuutta.

Lapsen oikeuksien lähettiläät voivat halutessaan pitää tunteja myös ruotsin kielellä, ja erityisesti pääkaupunkiseudulle toivomme myös lähettiläitä, jotka voivat pitää tunteja ruotsiksi. Peruskoulutus on suomeksi.

Jos toimiminen Planin lapsen oikeuksien lähettiläänä kiinnostaa sinua, lähetä lyhyt (max A4) vapaamuotoinen hakemus, jossa kerrot itsestäsi, osaamisestasi ja ajatuksistasi sähköpostitse osoitteeseen kotimaa(at)plan.fi. Kerrothan hakemuksessasi myös, mikäli sinulla on erityistä kiinnostusta vihapuhetematiikan käsittelyyn nuorten kanssa.

Hakuaika päättyy 30.7.2017. Valituille lähettiläille järjestetään pakollinen peruskoulutus 2.–3.9.2017 Helsingissä. Lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse: kotimaa(at)plan.fi

www.globaalikoulu.net

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.