Työpaikat

Diakoniatyön asiantuntija, Thaimaa

Työsuhdetyyppi
Kokoaikainen
Viimeinen hakupäivä

Suomen Lähetysseura on Suomen ev.lut. kirkon kansainvälinen toimija, joka toimii viidellä mantereella lähes 30 maassa. Vuosibudjettimme on n. 29 miljoonaa euroa ja palveluksessamme on n. 250 työntekijää. Toimintamme mahdollistavat seurakunnilta, järjestöiltä ja yksityisiltä lahjoittajilta saatava tuki sekä valtion kehitysyhteistyöavustukset. Lähetysseura on työskennellyt jo lähes 160 vuotta oikeudenmukaisemman ja inhimillisen maailman puolesta. Tehtävä avataan uudelleen hakuun:

Suomen Lähetysseura hakee diakoniatyön asiantuntijaa Thaimaahan.

Asemapaikka: Bangkok.

Diakoniatyön asiantuntijan pääasiallisena tehtävänä on paikallisten kumppanien diakoniatyön kehittäminen ja vahvistaminen sekä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kouluttaminen.

Thaimaassa Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani on Thaimaan evankelisluterilainen kirkko (ELCT), jolla on n. 5000 jäsentä. ELCT:n lisäksi kumppaneina tulee olemaan mahdollisesti myös muita Mekongin alueen kirkkoja. Työtä tehdään eri kohderyhmien parissa, huomioiden lapset, nuoret, aikuiset ja ikääntyneet, sekä erityisryhmät.

Edellytämme:

  • vankkaa seurakuntadiakoniatyön osaamista ja vähintään neljän vuoden kokemusta diakoniatyöstä
  • valmiuksia kehittää seurakuntadiakoniaa ja vapaaehtoistyön koordinointia
  • vahvoja pedagogisia taitoja ja kokemusta kouluttamisesta
  • tilannetajua ja kulttuurisensitiivistä työotetta, kykyä sopeuttaa oma osaaminen paikallisiin olosuhteisiin
  • hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja
  • joustavuutta ja sopeutumiskykyä erilaisiin olosuhteisiin
  • tehtävään soveltuvaa koulutusta (diakoniatyöntekijä, sosionomi-diakoni (amk) tai vastaava)
  • kirkon kansainvälisen työn erikoistumiskoulutusta tai sitoutumista sen suorittamiseen
  • hyvää englannin kielen taitoa

Työtä tehdään laajalla alueella suurkaupungeista maaseudulle ja vuoristoon. Työ vaatii matkustusvalmiutta ja kykyä kestää pitkiä ja epämukaviakin siirtymisiä.

Esimiessuhteet

Sisällöllisenä esimiehenä toimii ELCT:n diakoniaosaston johtaja. Hallinnollisena esimiehenä toimii Suomen Lähetysseuran Mekongin alueen aluepäällikkö.

Työn aloitus ja kesto

Tehtävässä tulee aloittaa sopimuksen mukaan vuoden 2018 alkupuolella. Ensimmäinen työkausi on määräaikainen sisältäen thai-kielen kielikoulun n. 12–18 kk ja työjakson n. 18–24 kk siten, että työkausi on enintään kolmen vuoden mittainen. Jatko on mahdollinen.

Jos hakija on perheellinen, pyrimme työllistämään myös puolison. Toivomme siksi puolisolta omaa hakemusta (avoin hakemus ulkomaisiin tehtäviin), johon on liitetty CV.

Asuminen ja olosuhteet

Lähetysseura avustaa asunnon hankkimisessa Bangkokista. Lasten koulunkäyntimahdollisuudet ovat hyvät, Bangkokista löytyy useita kansainvälisiä kouluja.

Asuminen suurkaupungissa vaatii sopeutumista pölyiseen ja meluisaan ympäristöön. Ruuhkaisesta liikenteestä johtuen ilmanlaatu on usein heikko, mutta liikkuminen on pääosin turvallista. Ilmasto on trooppisen kuuma ja kostea. Thaimaassa vallitseva uskonnollinen ympäristö on buddhalainen, myös animismia esiintyy. Kristittyjä väestöstä on noin 1 %.

Lisätietoja tehtävästä antaa Mekongin alueen aluepäällikkö Jarmo Karjalainen, jarmo.karjalainen(at)felm.org

Hae paikkaa täyttämällä hakulomake 21.5. mennessä osoitteessa www.suomenlahetysseura.fi/rekry.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.