Tapahtumat

Sanoista tekoihin – käytännön vinkkejä sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Aika: 20.3.2018 09:00–11:15
Osooite: JHL:n auditorio, Sörnäisten rantatie 23
Paikkakunta: Helsinki
Tapahtuman kieli: suomi
Maksu: ilmainen
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 13.3.2018
Järjestäjä: Finnwatch, JHL, Kepa, Reilu kauppa, SASK

Suomalaisten julkisten hankintojen vaikutukset ulottuvat kehitysmaiden ihmisiin oli kyse sitten kahvista, kalusteista tai tietokoneista.

Tervetuloa ”Sanoista tekoihin – käytännön vinkkejä sosiaalisesti vastuullisiin hankintoihin” -seminaariin kuulemaan, millaisia mahdollisuuksia hankintalaki antaa ihmisoikeusvaikutusten huomioimiseen ja miten tämä käytännössä onnistuu.

Tilaisuudessa julkaistaan yritysvastuujärjestö Finnwatchin yhdessä Hanselin ja KL-Kuntahankintojen kanssa toteuttamien sosiaalisesti vastuullisten pilottihankintojen tulokset. Kepan ja SASKin tuella toteutetuissa uraauurtavissa piloteissa tehtiin vuoden 2017 aikana kaluste- ja elektroniikkahankintoja, joissa huomioitiin ihmisoikeusvaikutukset.

Raportin julkistuksen jälkeen järjestettävällä hankintaklinikalla julkisten hankintojen parissa työskentelevillä on mahdollisuus pureutua syvemmälle vastuullisuuden huomioimiseen prosessin eri vaiheissa sekä oppia toisiltaan. Hanselin ja KL-Kuntahankintojen edustajat ovat paikalla jakamassa kokemuksiaan.

Seminaari on kaikille avoin ja maksuton. Pyydämme ilmoittautumaan tiistaihin 13.3. mennessä tämän linkin kautta: https://fi.surveymonkey.com/r/vastuullisethankinnat.

Ohjelma

9.00–10.00
Sosiaalisesti vastuullisia pilottihankintoja käsittelevän raportin julkistus

Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala esittelee raportin
Kommenttipuheenvuorot Hanselin ja KL-Kuntahankintojen edustajilta

10.00–11.15
Hankintaklinikka

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.