Tapahtumat

Ruokaturva ja vesi – miten nexus toimii?

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

MTK, FFD, ulkoasiainministeriö ja Kehys järjestävät keskustelutilaisuuden ruokaturva-aiheisista tutkimuksista ja innovaatioista sekä niiden hyödyntämisestä kehitysyhteistyöohjelmissa.

Aika: Perjantaina 19.5.2017 klo 8.30–11.00

Paikka: MTK:n seminaaritilat, Simonkatu 6, Helsinki

Tilaisuudessa esitellään viimeaikaisia tutkimuksia, innovaatioita ja hankkeita veden ja ruokaturvan yhteydestä. Aalto Yliopiston Matti Kummu kertoo vesien riittävyydestä ja sen vaikutuksesta ruokaturvaan. Faintendin Kenneth Jönsson esittelee kostutusagentti Greenfainia, joka vähentää veden pintajännitystä ja näin nopeuttaa veden imeytymisitä maakerrokseen. FCG:n Pamela White kertoo Nepalissa toteutettavasta hankkeesta, jossa tuetaan vesihuoltoa, sanitaatiota, kastelu- ja vesivoimahankkeita sekä ruokaturvaa.

Alustusten jälkeen käydään avointa keskustelua ruokaturvasta ja vedestä. Keskustelua fasilitoivat Tiina Huvio, FFD. Kommenttipuheenvuoron antaa Ulkoasianministeriön vesisektorin neuvonantaja Antti Rautavaara.

Tilaisuudessa käytetään sekä suomen että englannin kieltä.

Ilmoittautumiset maanantaihin 15.5. mennessä ilmoittautumislomakkeella.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.