Tapahtumat

Rauhankoulun ohjaajakoulutukset

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Tampere
Alkamisaika
Päättymisaika

Haluaisitko ohjata Rauhankoulu-päiviä koululaisryhmille? Koulutamme uusia ohjaajia Tampereella 2.–3.9. ja Helsingissä 30.9.–1.10.

Rauhankoulu järjestää koululuokille ja opiskelijaryhmille toimintapäiviä, joissa yhdistyvät globaalikasvatus ja draaman työtavat. Keskeisiä teemoja ovat rauha, globaalit kehityskysymykset, ihmisoikeudet, konfliktien syiden tarkastelu ja rauhanomainen ratkaisu sekä globaaliin vastuuseen kasvaminen. Rauhankoulu on toiminut vuodesta 1998.

Kenelle

Koulutus on suunnattu globaalikasvatuksesta, rauhasta ja draamamenetelmistä kiinnostuneille, jotka ovat jatkossa halukkaita ohjaamaan peruskoulu- ja lukioikäisten toimintapäiviä Tampereella, Turussa, Vaasassa tai pääkaupunkiseudulla. Rauhankoulun toimintapäivien ohjaamisesta maksetaan palkkio. Rauhankoulun ohjaajana toimiminen sopii hyvin esim. opetus- ja kasvatusalan opiskelijoille. Lisää tietoa Rauhankoulun ohjaajaverkostosta ja ohjaajien koulutuksesta löydät täältä.

Sisältää

Koulutuksessa tutustutaan rauhan- ja globaalikasvatuksen perusteisiin, sekä perehdytään draama- ja osallistaviin menetelmiin. Draamamenetelmien avulla pureudutaan yhdenvertaisuuden edistämiseen, dialogiseen kasvatukseen, globaaleihin kehityskysymyksiin sekä saadaan välineitä toimia Rauhankoulun ohjaajana ja globaalikasvattajana.

Paikka ja aika

Tampereella koulutus pidetään 2.–3.9.2017 klo 11–17 Tampereen keskustassa sijaitsevissa kurssitiloissa.

Helsingissä vastaava koulutus järjestetään 30.9.–1.10.2017 Rauhanasemalla (Veturitori 3, Itä-Pasila). Ajat: Lauantaina klo 10–17 ja sunnuntaina klo 11–17.

Koulutuksen hinta

Osallistumismaksu 20 euroa, maksu paikan päällä. Maksu kattaa välipalan ja kurssimateriaalin.

Ilmoittautuminen

Kyselyt ja ilmoittautuminen Tampereen koulutukseen 16.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: rauhankoulu(at)rauhanliitto.fi

Kerrothan lyhyesti taustastasi ja kiinnostuksen kohteistasi. Rauhankoulun ohjaajana toimiminen edellyttää aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Tampereella ja Helsingissä järjestettävät koulutukset ovat sisällöiltään samat.

Koulutukset järjestää Rauhankoulu. Rauhankoulu on Suomen Rauhanliiton ja Rauhankasvatusinstituutti ry:n yhteinen toimintamuoto. Rauhankoulun hanketta toteutetaan ulkoministeriön globaalikasvatustuella. www.rauhankoulu.fi

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.