Tapahtumat

EU:n kehityspolitiikka tienhaarassa

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

Euroopan unionin kehityspolitiikkaa ohjaava uusi kehityspoliittinen konsensus astui voimaan kesäkuussa. Millaista EU:n kehityspolitiikka on uuden konsensuksen alla? Ja miten EU:n kehityspolitiikan suhde esimerkiksi muuttoliikkeeseen ja turvallisuuteen muuttuu?

Aika: 13. syyskuuta klo 12.00–14.00 Paikka: Paasitorni, tila 304, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki

Kehyksen ja Eurooppalaisen Suomen tilaisuudessa käydään keskustelua siitä, mitä muutoksia EU:n tuore kehityspoliittinen konsensus tuo EU:n ja jäsenmaiden kehityspolitiikkaan ja -yhteistyöhön.

EU:n kehitysministerit pääsivät sopuun uudesta konsensuksesta 19. toukokuuta. Suomea kehitysministerien kokouksessa edustanut ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen kertoo seminaarissa, mitä tuore kehityspoliittinen konsensus tarkoittaa EU:n ja Suomen kehityspolitiikalle. Lisäksi mukana keskustelemassa ovat kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti, Väestöliiton seksuaalioikeuksien asiantuntija Elina Korhonen ja Rauhanliiton toiminnanjohtaja Laura Lodenius.

Neuvoston, parlamentin ja komission edustajat allekirjoittivat konsensuksen European Development Days -tapahtumassa Brysselissä 7. kesäkuuta.

EU:n kehityspolitiikka tienhaarassa -tilaisuuden järjestävät Eurooppalainen Suomi ry ja Kehitysyhteistyöjärjestöjen EU-yhdistys Kehys. Tilaisuus toteutetaan ulkoasiainministeriön Eurooppatiedotus-tuella.

Tervetuloa keskustelemaan EU:n kehityspolitiikan tulevaisuudesta!

Pyydämme ilmoittautumisia Kehyksen sivuilla olevalla lomakkeella. Lämpimästi tervetuloa!

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.