Tapahtumat

EU ja Afrikka – millaisen tulevaisuuden rakennamme?

Pääjärjestäjä
Paikkakunta
Helsinki
Alkamisaika
Päättymisaika

EU ja Afrikka – millaisen tulevaisuuden rakennamme?

Aika: perjantai 10. marraskuuta klo 8:30–11:00 Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16

Marraskuun lopussa järjestetään viides EU-Afrikka-huippukokous, jossa EU:n ja Afrikan johtajat kokoontuvat keskustelemaan maanosien suhteiden tulevaisuudesta. Tämän vuoden huippukokouksen pääaihe on nuoret. Suomesta kokoukseen osallistuu pääministerin johtama delegaatio.

Mutta mitä EU-Afrikka-huippukokouksessa oikeastaan käsitellään? Minkälaisia vaikutuksia kokouksella on EU:n ja Afrikan suhteille? Ja miksi sen pitäisi kiinnosta myös Suomea? Tule keskustelemaan EU:n ja Afrikan suhteiden tulevaisuudesta ulkoministeriön, Kehyksen ja Eurooppalaisen Suomen seminaariin.

Tilaisuudessa alussa kuullaan EU:n kehityskomissaari Neven Mimican kabinettipäällikkö Nils Behrndtin puheenvuoro EU:n ja Afrikan suhteista. Tämän vuoden huippukokouksesta kertoo ulkoministeriön Afrikka-politiikan johtava asiantuntija Martti Eirola.

EU:n ja Afrikan suhteista keskustelevat myös ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja ja kansanedustaja Jutta Urpilainen, Aalto-yliopiston koodibussihankkeen koordinaattori Irena Bakić sekä Fidan Tansanian maavastaava Daniel Korpela. Keskustelun juontaa Kehyksen pääsihteeri Rilli Lappalainen.

Pyydämme ilmoittautumisia Kehyksen lomakkeen kautta viimeistään tiistaina 7. marraskuuta.

Lämpimästi tervetuloa!