Suomen sosiaalifoorumin järjestelyt käynnissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen sosiaalifoorumin järjestelyt käynnissä

Järjestäjien ilmoittautuminen päättyy 31.1.

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään 25.–26.4.2015 perinteiseen tapaan Helsingissä ruotsinkielisellä työväenopistolla, Arbiksella Dagmarinkatu 3.

Hakuaikaa on pidennetty 16.2.2015 asti ja hakuprosessia on myös muutettu niin, että yksittäiset toimijat voivat ilmoittautua ja SSF:n ohjausryhmän jäsenet etsivät toimijoille työparit. Jätä tällöin hakemuksesta "Yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa" -kohta tyhjäksi.

Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeella 16.2.2015 asti. Tutustu myös menettelytapaohjeisiin.

Lisätietoja: info(at)sosiaalifoorumi.fi, www.sosiaalifoorumi.fi

Tässä alustava kuvaus sosiaalifoorumin teemoista, jotka täsmentyvät järjestelyjen edetessä:

Maailmantalous nyt

Tavoitteena on saada suomalaiset näkemään maailmantalouden rakenne oikein ja sen eriarvoisuutta luova vaikutus kaikissa maissa sekä toimimaan tilanteen muuttamiseksi. Kansainvälisten sopimusten epäoikeudenmukaisuus erityisesti globaalin etelän maille.

Hyvinvointi kuuluu kaikille

Mitä jokainen voi tehdä, että oikeudenmukainen hyvinvoinnin ja mahdollisuuksien jakautuminen maailmassa toteutuu. Mikä on suurien firmojen ja valtioiden rooli hyvinvoinnin epäoikeudenmukaisessa jakautumisessa? Miten vaikutamme niiden toimintaan?

Ympäristötulevaisuus

Kuivuus ja tulvat ja muut ympäristökatastrofit: Keihin ne pahiten kohdistuvat, mikä on rikkaiden maiden osuus niiden syntymisessä? Perhosensiipiefekti Suomesta koko maapallon hyväksi: kaikki voi alkaa pienistä teoista. Miten kasvatamme pienistä teoista suuria?

Rauha, ihmisoikeudet ja demokratia

Sota on pahin hyvinvoinnin este, korruptio syö luottamusta ihmisten väliltä ja suurvallat kamppailevat resursseista eri alueilla ihmisistä välittämättä. Tutkitaan yhteiskunnan rakenteita perusedellytyksenä sekä ihmisoikeuksille että hyvinvoinnille. Tasa-arvon eri ulottuvuudet. Eriarvoisissa yhteiskunnissa kärsivät eniten lapset ja naiset. Mitä teemme arkipäivässä näiden asioiden muuttamiseksi?

Kulttuureiden moniarvoisuus

Miten kohtaamme vieraiden kulttuureiden ihmiset? Miten muutamme asenteita? Uskontojen merkitys eri kulttuureissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia