Hannu Reime

Moskeija Beirutissa Libanonissa
Lähi-idässä käydään parhaillaan gangsterisyndikaattien kaltaista sotaa poliittisesta vaikutusvallasta, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva:
Jean-Philippe Rebuffet
/
CC BY-NC-ND 2.0
)

Lähi-Itä: Tungosta geopoliittisella tunkiolla

Muun muassa Saudi-Arabian ja Libanonin suhteista on kuulunut viime aikoina yllättäviä uutisia. Hannu Reimen mukaan Lähi-idässä käydään parhaillaan taistoa poliittisesta vaikutusvallasta, eikä roskatunkion päälle mahdu kuin yksi paikallinen kukko.
(Kuva: Amanda Graham / cc 2.0)

Näkökulma: Venäjä ja Lähi-itä

Geopolitiikka on kummallista lautapeliä. Sitä voisi pitää suurena ilveilynä, ellei panoksena olisi satojen tuhansien ihmisten henki ja miljoonien hyvinvointi, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: David Jones / cc 2.0)
(Kuva: Mike Gabelmann / cc 2.0)

Kylmän sodan maailma

Presidentti Sauli Niinistön ennustama uudenlainen kylmä sota tuskin johtaisi kaksinapaiseen maailmaan, mutta köydenveto Ukrainasta on silti vaarallista, arvioi Hannu Reime.
(Kuva: Peter Miller / cc 2.0)

Näkökulma: "Pelin politiikkaa"

Hannu Reimen mielestä yksi syy islamismin syntyyn on ollut suurvaltojen geopoliittinen peli.
(Kuva: Phyllis Buchanan / cc 2.0)

Nationalismia idässä ja lännessä

Nationalismi näyttää vahvistuvan vähän kaikkialla, kirjoittaa muun muassa Ukrainan, Skotlannin ja Lähi-idän tilannetta pohtiva Hannu Reime.
(Kuva: UN Photo / Shareef Sarhan / cc 2.0)

Näkökulma: Kärsivä Gaza

Gazan tuhoamisella täytyy olla muita tavoitteita kuin Israelin kansalaisten turvallisuus ja hyvinvointi, pohtii Hannu Reime.
(Kuva: Jayel Aheram / cc 2.0)

Ystävät ja viholliset vaihtuvat Irakisssa

Syyrian sisällissota selittää ISISin suosiota juuri nyt, mutta Irakin kaaoksen yleisenä syynä on Yhdysvaltojen ja Britannian hyökkäys maahan yksitoista vuotta sitten, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: Greg Westfall / cc 2.0)

Kansalliskiihkoa, tekopyhyyttä ja hysteriaa

Nikita Hruštšov kääntyisi haudassaan, jos tietäisi miten Krimistä on syntynyt kansainvälinen kriisi, kirjoittaa Hannu Reime.

Federalismi ja eurooppalainen "identiteetti"

Federalismia arvostellaan oikealta, vasemmalta ja keskeltä, mutta sitä myös voi kannattaa vasemmalta tulevin perustein, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: Sasha Maksymenko / cc 2.0)

Geopoliittista köydenvetoa Ukrainasta

Ukraina on nimensä mukaisesti rajamaa, jossa on käyty kymmeniä sotia siitä, kuka sitä hallitsee tai kuinka se jaetaan kilpailevien valtioiden kesken, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: Julian Kliner / cc 2.0)

Anarkismin monet muodot

Mielenosoittajien ja poliisien yhteenotto itsenäisyyspäivänä Tampereella on jälleen tuonut anarkismin ja anarkistit yleiseen keskusteluun, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: Dane Erland / cc 2.0)

Näkökulma: Vakoilua ja "yhteisiä arvoja"

Vakoilukohussa on unohtunut vanha viisaus, jonka mukaan valtioilla ei ole pysyviä ystäviä, on vain pysyviä intressejä, kirjoittaa Hannu Reime.

Ystävät ja viholliset Lähi-idässä

Lähi-idän strategiset kortit ovat sekaisin, joten ystävät ja viholliset voivat vaihtaa paikkaa odottamatta ja nopeasti, kirjoittaa Hannu Reime.

Syyriassa teeskennellään periaatteellisuutta

Syyriassa pelataan kyynistä peliä maan asukkaiden hengellä ja hyvinvoinnilla, kirjoittaa Hannu Reime.

Kolumni: Egyptin veriset päivät

"Tuntuu hieman nololta korostaa erikseen sellaista itsestään selvää asiaa kuin, että siviilejä ei saa ampua, vaikka näillä olisi omista käsityksistä poikkeavia mielipiteitä", pohtii Hannu Reime.
(Kuva: Thierry Ehrmann / cc 2.0)

Pentagonin papereista urkintaskandaaliin

Yhdysvalloissa on niin sanotun terrorisminvastaisen sodan nimissä kavennettu niitä oikeuksia, joiden puolesta amerikkalaiset ovat taistelleet yli 200 vuotta, kirjoittaa Hannu Reime.
(Kuva: Michael Phillips / cc 2.0)

Aakkoset ja kulttuuriperintö

Eri kirjoitusjärjestelmien muuttaminen latinalaisiksi kirjaimiksi on aina polittinen teko, pohtii Hannu Reime kolumnissaan.
(Kuva: Judith Argila / cc 2.0)

Jemen ja "terrorisminvastainen sota "

Kaukainen Jemen nousi äskettäin uutisotsikoihin, kun maassa siepatut suomalaiset pääsivät vapaiksi. Hannu Reime paneutuu kolumnissaan Jemenin historiaan.
(Kuva: USAG- Humphreys / cc 2.0)

Korean niemimaa: Kylmän sodan ulkomuseo

Sotilaallinen jännitys on talven ja kevään aikana kiristynyt Korean niemimaalla. Hannu Reime pohdiskelee kolumnissaan Korean lähihistoriaa.
Tilaa aihepiirin Hannu Reime RSS-syöte